hoelahoep

Kilometers maken #9

Door een blessure kon ik minder hardlopen maar stoppen hoefde gelukkig niet. Hoe staat het er nu me en wat heb ik gedaan? Ik was lekker actief zelfs met een hoelahoep. Mijn afstand in totaal was deze maand 25,1 km in 5 trainingssessies. Niet veel als je mijn eerdere jaren bekijkt maar ik genoot wel van deze rondjes.

Ondanks mijn blessure en maar vijf hardlooprondjes ben ik toch aardig actief geweest en zat er verbetering in. De hardlooprondjes waren in het begin nog echt alleen 1 minuutjes dat ik aan het hardlopen was. Hier zag je wel in dat ik steeds weer wat sneller werd. Vorige week durfde ik het aan om op zaterdag 2x 1 km en 1 x een 1/2 km te gaan hardlopen en zondag zelfs 2x 2 km en beide keren gingen goed. Deze progressie maakte me echt erg blij. Het zijn erg kleine stapjes maar na weken heel weinig is dit een best grote stap.

Deze maand ging er een nieuwe les van start in de sportschool. Mixed yoga en heb ik gelijk twee lessen gevolgd. De lessen zijn heel fijn en je rekt,strekt heel je lichaam. Spierpijn gegarandeerd. Voor de komende twee lessen sta ik ook al ingeschreven. Het is erg fijn hoe de les gegeven wordt en ik merk dat mijn spieren opgerekt worden.

In de sportschool kunnen de trainingen weer wat zwaarder en dat doe ik dan ook. Wel merk ik dat de opvoering voor wat spierpijn zorgt maar dat is niet meer dan logisch na een tijdje rustig aan gedaan te hebben.

Dan heb ik er sinds woensdag een nieuwe activiteit bij. Bij het event van Anita waren er twee dames van Bodyhoop aanwezig en kregen wij een enorme leuke workout van hun met een hoelahoep. Aan het einde werden we nog door hun verrast want de hoelahoep mocht mee naar huis. Hoe gaaf is dat! Woensdag heb ik staan hoelahoepen op het zeilschip, donderdag thuis en bij Rianne want ik moest hem natuurlijk even showen, vrijdag weer even minuutjes gedraaid en vandaag pak ik hem er ook weer even bij. De kleur van mijn heupen gaan we maar niet bespreken want daar wordt ik momenteel niet zo blij van maar ik vind het echt leuk om te doen.

Wanneer ik dit maandoverzicht schrijf kom ik net bij de fysio vandaan en ben ik daar ontslagen want ze kan niks meer voor me doen. Er zit nog iets maar dat moet door belasting en beweging gaan verdwijnen. Oefeningen mee en aan de slag en lekker blijven trainen.

Hoe gaat het bij jouw?