fineliners

Kim Becker – Fijne lijntjes

Op mijn bureau ga ik op zoek naar een potlood, een gum, papier, een liniaal en een geodriehoek. Sjablonen, een passer en een witte gelpen maar het belangrijkste de fineliners. Laat ik dit nou allemaal hebben. Wel maar één sjabloon en dat is het sjabloon met rondjes maar die is heel fijn. De fineliners dat zijn er heel wat. De afgelopen jaren heb ik diverse merken fineliners aangeschaft. Helaas mijn mooiste die zijn er niet meer dat waren die ik gebruikte op de Grafische school. 

Stap voor stap naar je eigen fineliner-kunstwerk

Maak je eigen fineliner-kunst! Illustrator Kim Becker laat je stap voor stap zien hoe je gemakkelijk indrukwekkende kunstwerken tekent met fineliners. De tekeningen an Kim hebben een onweerstaanbare charme: ze zijn dromerig, koel, romantisch en geïnspireerd op de natuur – elk project is uniek en fascinerend. Met de oefeningen en aanwijzingen in dit boek kun jij ook aan de slag gaan om je eigen kunstwerken, briefpapier en postkaarten te gebruiken. Fijne lijntjes leert je alles over technieken en materialen en biedt volop voorbeelden, opdrachten en inspiratie om zelf aan de slag te gaan met je eigen fineliner-kunst.

Fineliners

Lezen en leren over materialen en technieken

Nou daar zat ik met al mijn spulletjes op de bank en dit mooi vormgegeven boek op mijn schoot. Op de voorkant al een mooie illustratie en dan sla je het hardcover boek open en dan zijn de schutbladen mooi geïllustreerd met fineliner tekeningen. Bladeren, sterren en de maan. Na een korte intro van Kim Becker leer je over de materialen. Wat zijn fineliners, welke andere materialen ga je gebruiken en welke technieken zijn er. De materialen zijn allemaal kort maar goed uitgelegd. Ondanks dat ik ze allemaal al kende heb ik het toch even gelezen. De verschillende technieken worden uitgebreider uitgelegd. Met voorbeelden en uitleg zie je welke technieken er allemaal zijn en hoe je ze toe kan passen. Achterin het boek vind je oefenpagina’s die je makkelijk kan kopiëren en op kan oefenen.

Fineliners

Aan de slag met fineliners

Wat ik eigenlijk wilde is aan de slag gaan. Gelukkig las alle informatie gemakkelijk weg en kon ik aan de slag gaan met de projecten die in Fijne lijntjes staan. Vijftien projecten en ik ben bij de eerste begonnen om te volgen. Elk project heeft een titel en een kleine intro. Onder de intro lees je welke materialen je nodig hebt. Hierna volgen vier tot zeven stappen om een mooie illustratie te maken. Je ziet een voorbeeld, daaronder wordt met tekst uitgelegd wat je te doen staat en daaronder vind je vaak nog een tip. Alle stappen zijn goed te volgen en wat er ook aangegeven wordt voordat je begint wordt niet onzeker als de eerste resultaten niet precies op het voorbeeld lijkt. Je moet ook je eigen stijl eraan geven en je eigen draai.

Na de projecten vindt je nog wat inspiratie en de oefenbladen en aan het einde een prachtige creatie met een berglandschap en een berenfamilie.

Super tof boek

Dit is echt een heel tof boek om mee aan de slag te gaan. Met de projecten leer je te werken met de materialen en gaande weg voel je steeds meer hoe je de lijnen gaat zetten, hoe je werkt met schaduw en diepte. Je hebt weinig materialen nodig. Als je heel basic bekijkt heb je nodig; papier, een potlood, een gum en drie diktes fineliners. Meer heb je niet nodig en dat is wel enorm fijn zo hoef je nooit veel mee te nemen maar kan je wel overal aan de slag.

Wil jij zelf aan de slag met je fineliners en leren hoe er mee te werken en net zulke mooie creaties maken als Kim Becker dan is Fijne lijntjes een mooi en inspirerend boek. Heel het boek staat vol illustraties, Fijne lijntjes is voor € 19,99 te koop bij bol.com (dit zijn affiliaitelinks – dat betekent dat als je een boek via deze link besteld, ik een percentage van de opbrengst krijg.)

Recensie exemplaar met dank aan Uitgeverij Mus