De kleine vloggen voor dummies

De kleine vloggen voor dummies

Vloggen, iets wat mijn vriend en ik doen wanneer we onderweg zijn. Althans hij vlogt en ik rij want veiligheid voor alles. Hoe maken we de stap van simpel vloggen naar beter, naar meer volgers. Op mijn eigen YouTube kanaal maak ik video’s over boeken. Hoe maak ik dit beter en hoe bereik ik daarmee meer mensen. Tijd om wat te gaan leren en daarbij gebruik ik De kleine vloggen voor dummies.

Evelien Bruins, eigenaar van een socialmediabureau en werkt veel voor startups en webshops en Gerda van Galen, online marketeer en ze geeft workshops en begeleidt bedrijven bij het effectief toepassen van online marketing en content marketing, helpen je in deze dummies om beter te worden in vloggen. Iedereen die kan praten, kan vloggen. Maar hoe zorg je ervoor dat je vlogs veel bekeken worden, en dat je zelf het vloggen leuk blijft vinden? In ‘De kleine Vloggen voor Dummies’ leer je er alles over, en natuurlijk komen alle technische aspecten van het vloggen aan bod: monteren, scripts gebruiken, je kanaal inrichten en nog veel meer.

De kleine vloggen voor dummies is een klein boekje van ongeveer het formaat A6. Heel handzaam en klein boekje om zo in je tas te steken. Met 143 pagina’s is het een boekje wat je snel doorleest en dan aan de slag kunt met de tips. Jammer vind ik dat het heel erg geschreven is op bedrijven gericht. Dit merk ik vooral aan door de tekst die vaak terug komt: Voor je bedrijf en je collega’s. Dit vind ik wel jammer aangezien er veel mensen die niet als bedrijf vloggen of video’s maken. Gelukkig kan ik er nog wel wat tips uithalen om mijn video’s te verbeteren want de tips zijn gelukkig wel algemeen en niet alleen voor bedrijven. Erg belangrijk, wat wil je overbrengen, mindmap, maak een youtube introductie filmpje, evalueer. Aan de hand van De kleine vloggen voor dummies kan je aan de slag met vloggen of video’s maken. Toch heb je nog meer nodig om dieper te gaan en meer te bereiken.

Het leest verder echt heel gemakkelijk, geen moeilijke woorden gebruikt en zoals gewend bij de dummies zijn er pictogrammen gebruikt om aan te geven of iets belangrijk is, je ergens mee moet oppassen, technische info bevat of een tip. Deze stukjes is verstandig om met net wat meer aandacht te lezen ze lichten ze niet voor niks uit.

Wil je ook meer leren over vloggen en meer koop dan De kleine vloggen voor dummies voor € 8,99 bij bol.com (dit zijn affiliaitelinks – dat betekent dat als je een boek via deze link besteld, ik een percentage van de opbrengst krijg.)

Recensie exemplaar met dank aan Uitgeverij BBNC