kou iets

Kou iets waar ik niet van hou

Kou is echt iets waar ik niet van hou. Ik was echt ontzettend blij dat de lente was gekomen met de zon en de lekkere temperatuur. Op mijn balkon was ik lekker bezig en het naar buiten gaan ging gemakkelijk. Opeens werd er aangekondigd kou en sneeuw. Eerst dacht ik nog het is een 1 april grap maar je voelde het de dagen naar vrijdag toe al kouder worden. 

Kou iets waar ik niet van hou

Ik hou niet van de kou. Ik vind het heerlijk om zonder jas naar buiten te gaan, gewoon met een trui ofzo. In huis vind ik het heerlijk om in korte broek te lopen en een tshirt maar met de temperatuur die naar beneden denderde heb ik een fluffy warme broek en trui aan. Om naar buiten te stappen vind ik lastig met deze kou. Dinsdagavond was het nog lekker en ben ik mijn training gaan doen. 3x 5 minuten hardlopen en 3x 5 minuten wandelen. De training ging goed, ik had na de training nog even een hoestbui maar die wordt steeds minder.  Ik genoot vooral dat het langer licht is buiten en daardoor kon ik een mooie route lopen.

Elke werkdag wandelen

Het was een week met veel verschillende weersoorten. Een lekkere maandagochtend, een regenochtend, een koude en zelfs een sneeuw ochtend. Toch ging ik elke morgen voordat ik mijn auto instapte 1 kilometer wandelen. Gewoon even over de dijk of door de wijk. Een frisse neus halen voor ik heel de dag binnen zou zitten. Het maakte me weinig uit dat het op één ochtend regende ik ben gewoon gaan wandelen want het voelt goed om te doen. Even een rust moment voor ik in de auto ging en me in het drukke verkeer mengde. Zaterdag en zondag heb ik ook gewandeld maar dan wel iets later op de dag en meer kilometers. Lekker bewegen en buiten zijn ondanks de kou.

Back to the gym

Vrijdag ging ik eindelijk weer naar de sportschool. Ik was er lang niet geweest omdat ik ziek werd en daarna enorm lang de hoest!%@%#&^# had. Dat was zo vermoeiend dat ik echt niet kon trainen. Zelfs thuis op de fiets klimmen was er niet bij. Wat kon ik verwachten van de eerste keer trainen na 3 a 4 weken. Eerst natuurlijk even op de loopband warm lopen. Daarna heb ik Lat pull down, hanging leg raises, Squat smith, compound row, press incline en gefinisht met de eliptigo. Al deze oefeningen heb ik rustig aan gedaan om goed te voelen wat mijn lichaam aangaf. Deze training was lekker maar op zaterdagavond begon ik hem goed te voelen in mijn bovenbenen. Dat was dus de Squat smith die ik voelde.

Zondagochtend was mijn tweede training in de sportschool. Natuurlijk weer even warmlopen en  toen volgde eigenlijk een hele vrije training, Lat pull down, hanging leg raises, bal gooien naar een trampoline en weer opvangen (liggend), balanceren op een bal en de compound row. Normaal wandel ik op de loopband uit. Helaas was het daar druk en de zon scheen buiten. Ik liep naar mijn auto en wisselde van schoenen. Één kilometer hardlopen en één kilometer wandelen en ik ging naar huis. Krimpen aan den IJssel is niet mijn plek om te hardlopen maar het hardlopen voelde wel lekker. Dus even thuis wat gedronken en toen ben ik mijn training gaan doen die ik op donderdag had overgeslagen.

Donderdag sloeg ik hem over vanwege de kou. Maar nu had ik zin en dat voelde beter om te gaan. 3x 5 minuten hardlopen en 3x 2 minuten wandelen. Het ging lekker en ik genoot ervan. Mijn benen na de training wel goed ingesmeerd met Flexpower want het was een aardige training geweest. Goed verzorgen hoort er natuurlijk bij.

Taking care of me

Een drukke werkweek heb ik achter de rug. Een chaos liet ik vrijdag achter op mijn bureau maar ik was klaar ermee en ging lekker op tijd naar huis, correctie naar de gym. Heel de week was druk geweest. In de avond nam ik tijd om te lezen, trainen, bloggen, op te ruimen, of gewoon lekker op de bank te hangen. Tijd voor mezelf nemen is belangrijk als het zo druk is want dan kom ik tot rust. Vrijdag ging ik daarom ook eerder weg. Mijn oud collega kwam nog even langs en na gezellig gekletst te hebben ging ik naar huis. Het was goed, maandag weer een dag.

kou iets

Het weekend was het tijd voor een flits bezoek aan de kringloop om daarna lekker bij mijn ouders poffertjes te eten. Zo heerlijk als mijn papa dat maakt. Erna naar huis en wachten op de postbode…. In de app zag ik dat er een envelop moest komen van A.W. Bruna maar hoe laat geen idee. Eerst even wandelen en ja toen ik terug kwam liep de postbode in de straat. In de envelop Je kan het (doen!) van Lianne Keemink. Ik pakte hem uit de envelop sloeg het boek open en begon gelijk met lezen. Dat was niet de bedoeling maar ik zat er gelijk in. In de avond heb ik lekker zitten lezen en zondag heb ik elke keer een stukje gelezen. Een stukje omdat het huis opgeruimd en verbouwing klaar gemaakt moest worden. Dus opruimen en toen een stukje lezen. Binnenkort lezen jullie meer over het nieuwe boek van Lianne.

Maandag is weer gestart en we gaan er weer een mooie week van maken!