Kringloopvondsten

Kringloopvondsten 1; Boeken

Mijn vriend en ik vinden het heerlijk om door de kringloop te snuffelen. We hebben al wat mooie kringloopvondsten. Sommige kringloopvondsten gaan zo mee naar huis en is het klaar andere worden opgeknapt. Als we naar de kringloop gaan dan vaak ieder zijn eigen afdeling. Sommige stukken lopen we samen te ontdekken wat er is maar het langst zijn we op onze eigen afdelingen. Zijn afdeling; elektronica en dvd’s, mijn afdeling; de boeken. Heerlijk struinen langs de rijen boeken. Tussendoor checken we even bij elkaar wat we al hebben. 

Kritische zoeker

Mijn vriend noemt mij de kritische zoeker. Volgens hem mag ik met het uitzoeken van boeken wat impulsiever worden. Mijn manier van zoeken is eerst naar namen zoeken die ik ken. Daarna de titels die ik heb opgeslagen op mijn telefoon die me leuk/fijn/spannend of interessant lijken om te lezen. Daarna doe ik nog een paar rondjes gewoon om te kijken wat me aanspreekt, waar mijn oog op valt. Waar ik kritisch naar kijk is hoe de boeken eruit zien. Ik ben zuinig op mijn boeken en vind het fijn als een ander het ook is. Dus ik zoek de pareltjes uit. De boeken die lijken of ze bijna niet gelezen zijn. Soms zit er zeker een boek tussen die er meer gelezen uitziet maar dan neem ik hem omdat ik hem graag wil lezen.

Kringloopvondsten

De afgelopen tijd hebben we een aantal kringlopen bezocht. Meestal kom ik minimaal met één boek naar buiten en soms een stapeltje. Terwijl er echt honderden boeken staan neem ik er elke keer maar één of twee mee. Dus misschien ben ik wel kritisch. Dit ligt er misschien ook wel aan hoeveel boeken ik al heb en zeker hoeveel er nog ongelezen liggen in mijn kast. Toch kan ik het niet laten om lekker rond te hobbelen op deze afdeling.

Wat me wel opvalt is dat young adult boeken weinig te vinden zijn in de kringloop of ik pak er elke keer naast dat kan natuurlijk ook. Boeken van Uitgeverij Zomer & Keuning ben ik bijvoorbeeld nog maar weinig tegen gekomen. Deze details vallen me op, ook zie

Het verschil in de boekenafdelingen

Elke kringloop is anders met de afdelingen inrichten. Je hebt kringlopen die het gewoon allemaal bij elkaar neerzetten per categorie en dan alles door elkaar, voor elkaar en helemaal vol gezet. Voor mij is dat echt geen zoeken daar wordt ik heel onrustig van en dan kan ik vaak niks vinden. De kringlopen waar netjes de boeken op een rij staan per categorie en op achternaam daar geniet ik van. Het is overzichtelijk en je kan echt zoeken als je weet waarnaar je op zoek bent.

De kringlopen waar wij komen?

De kringlopen waar wij komen zijn; Dorcas Winkel in Bergambacht, Kringlopik, verschillende in Rotterdam en Rijswijk. Heb je een aantal leuke waar we echt heen moeten gaan laat het me weten.