vreemden

Lang Leav – Zee van vreemden

Zee van vreemden is de nieuwe bundel van Lang Leav. Eerder las ik Liefde staat je goed van haar. Deze eerdere bundel was niet helemaal wat voor mij. Ik had wat moeite met de teksten. Soms moet je het niet bij één boek houden maar meer lezen van iemand om het te waarderen of misschien is het andere gewoon beter. Voor Lang Leav dus nog een kans met Zee van Vreemden.

Zee van vreemden valt op met zijn knal roze titel op de zwarte nacht en daaronder de oceaan. Ik hou wel van zulke covers waarbij de tekst eruit springt en het ook nog wat te zien heeft. Verder bevat deze bundel helaas geen illustraties. Wel echt jammer want dat ben ik zeker gaan waarderen in de bundels die Muse uitbrengt.

Wat de achterflap zegt

Ze zeggen dat mensen die aan zee wonen ergens op wachten. Lang geleden moet iemand hebben besloten mij aan zee neer te zetten. Om elk moment in het licht van de sterren te leven.

Zee van vreemden is een testament van de kracht van woorden en de impact die zij kunnen hebben op de relaties die je aangaat met anderen – en nog belangrijker; op de relatie met jezelf. Lang Leav drukt delicate gevoelens en gedachten uit in worden zoals niemand anders dit kan. Haar boodschap en haar werk inspireren en enthousiasmeren een heel nieuwe generatie dichters.

vreemden

Deze bundel kon ik zeer zeker meer waarderen dan Liefde staat je goed. Het was begrijpelijker, raker, mooier. Over de liefde vinden, verliezen, wat liefde met je doet. Sommige teksten waren heel somber anderen hoopvol en lief. Teksten vol liefde ook al was de liefde er niet meer. Korte rake teksten wisselen af met een pagina met tekst. Het leest erg gemakkelijk en fijn. Het bewijst maar weer dat je ieder een tweede kans moet geven. Voor €12,99 bij bol.com. (dit zijn affiliaitelinks – dat betekent dat als je een boek via deze link besteld, ik een percentage van de opbrengst krijg.)

Recensie exemplaar met dank aan Uitgeverij BBNC