Jager

Lars Kepler – Jager

Met Stalker maakte ik kennis met het Zweedse echtpaar wat schrijft onder de naam Lars Kepler. Het was best lang wachten voor het volgende deel verscheen maar daar is hij dan Jager. Met Jager is dit al deel zes rondom Joona Linna en Saga. Ik ben erin gekomen bij Stalker, er zit een rode draad in maar de boeken zijn zeker los van elkaar te lezen. Gaat dit zesde deel net zo goed worden als het vijfde deel.

Na twee jaar te hebben doorgebracht in een van de best beveiligde gevangenissen van Zweden, wordt Joona Linna benaderd voor een geheime opdracht. Saga Bauer heeft hem nodig voor een onderzoek waarin de politie volledig vastloopt. Een mysterieuze moordenaar lijkt willekeurig slachtoffers te maken; het enige wat hen verbindt is het kinderliedje dat ze horen voor de moordenaar toeslaat. Ondertussen verheugt celebrity-chef Rex Müller zich erop dat zijn zoon voor het eerst bij hem zal komen logeren. Zijn plezier wordt echter overschaduwd doordat Rex plotseling zelf verdachte wordt in het moordonderzoek. Maar dan ontvangt hij een telefoontje waarbij het kinderliedje ook voor hem wordt afgespeeld.

Ten little rabbits, all dressed in white
Tried to go to heaven on the end of a kite.
Kite string gets broken, down they all fell
Instead of going to heaven, they went to …

Wat vond ik van Jager?

Het begint gelijk goed en spannend. Wel moest ik even wennen aan de vele namen, de verhaallijnen en gebeurtenissen. Er gebeurt best veel en snel achter elkaar daarom raak ik sommige dingen even kwijt. Ik begrijp sommige stukken niet waarom het erin zit, waarom is opeens deze persoon zo belangrijk? Wat voegt hij nou toe? Natuurlijk wordt dit tijdens het lezen duidelijk. Doordat ik niet direct lekker in het verhaal zat was het echt even erdoorheen komen maar natuurlijk komt dat bij een boek van Lars Kepler helemaal goed. Een boek van 500 bladzijdes en hoe verder ik kom in het boek, hoe gruwelijker de moorden zijn, hoe nieuwsgieriger ik ben naar de dader en hoe meer ik verlang naar meer en meer bladzijdes. En dat is echt positief want ik had wel meer willen lezen over het motief, hoe die persoon zo is geworden en de andere persoon erbij. Ja lekker vaag maar anders verklap ik te veel en dat wil ik niet.

De schrijfstijl is lekker en vlot, de gruwelijke scenes worden uitgebreid beschreven maar niet vervelend en langdradig maar echt dat je het voor je ziet. Aan het einde mis ik dit soms maar dan gaan de gebeurtenissen ook sneller en kan dit ook niet in de situaties.

Het was er even inkomen maar wat een geweldig boek weer. Natuurlijk laat het schrijversduo ons weer achter met een gevoel van: WANNEER KAN IK HET VOLGENDE DEEL LEZEN! Ja daar zijn ze heel goed in want ze eindigen weer met een lekker stuk. En dan mogen we weer minimaal een jaar wachten als het er niet twee jaar zijn.

Wil jij ook lekker in dit spannende boek kruipen? Je kan dit boek voor € 22,50  bij bol.com  kopen (dit zijn affiliaitelinks – dat betekent dat als je een boek via deze link besteld, ik een percentage van de opbrengst krijg.)

Recensie e-book exemplaar met dank aan Uitgeverij Cargo