Lars Kepler - Stalker

Lars Kepler – Stalker

Stalker is het vijfde boek waarin inspecteur Joona Linna zijn opwachting maakt. Toch is het voor mij de eerste uit deze serie. Stalker wou ik graag lezen omdat ik alleen maar enthousiaste reacties hoorde over het schrijversduo Lars Kepler. Ik was daarom ook erg blij dat ik hem gekregen heb om te lezen. Uitgeverij De Bezige Bij stelde 15 exemplaren beschikbaar om te lezen voor de Crimezone leesclub. Ik was één van de gelukkige die Stalker mocht lezen.

Zweden is in de ban van een seriemoordenaar die zijn slachtoffers eerst filmt vanuit het donker, thuis waar ze zich veilig wanen, en het filmpje vervolgens op YouTube plaatst. Enkele dagen later wordt degene die gefilmd is zijn volgende slachtoffer. Het onderzoek naar de moordenaar verloopt stroef, tot bij het lichaam van het vierde slachtoffer een bewusteloze man wordt aangetroffen. De man kan zich echter niets herinneren van de moord. Om zijn onschuld te bewijzen, roept zijn familie de hulp in van hypnotiseur Erik Maria Bark. Maar de informatie die Erik verkrijgt biedt geen enkele duidelijkheid. Dan wordt er een nieuwe moord gepleegd, en de verdachte heeft dit keer een alibi. Er lijkt slechts één persoon te zijn die de zaak kan oplossen: Joona Linna. Maar die is meer dan een jaar geleden verdwenen…

 

Lars Kepler - Stalker

Hij ziet je, hij filmt je, hij wil je…..
De zin hierboven staat op de achterkant van het boek en alleen dit had voor mij al genoeg geweest als achterkant tekst. Het maakt me al nieuwsgierig en pakt me al om te gaan lezen. Stalker is echt enorm spannend. Na het lezen van een stuk voor het slapen gaan heb ik toen ik naar bed ging drie keer om me heen gekeken want na zo’n eng hoofdstuk alleen thuis zijn en regen en wind tegen je ramen horen is best eng. Tijdens het lezen ga je nadenken over de moorden. Wie kan het gedaan hebben? Zou hij het zijn? Wat ben ik op het verkeerde been gezet. Wat is dat heerlijk. Tot wanneer de dader wordt aangekondigd niet weten wie de dader is. Wat ik me toen af vroeg hoe kan het nu nog “leuk/goed” verder gaan want ik moest nog zeker 100 blz. Nou dat was geen moeite ik was zo door het eindstuk heen en daar vielen alle puzzelstukjes bij elkaar.

Stalker is een enorme aanrader als je van spannende boeken houd. Zelf ga ik de andere boeken van Lars Kepler zeker lezen.

Stalker – Lars Kepler – 589 pagina’s