werf

Lars van der Werf – Komt wel goed

Komt wel goed is de nieuwe bundel met versjes van Lars van der Werf. Lars is een Rotterdamse Dichter en schrijver waar ik een aantal jaar geleden kennis mee maakte door ene kaart die ik ontving bij een boek van uitgeverij Boekerij. Het was de kaart met de tekst;

Je bent 1000 lieve
dingen die ik nooit
meer wil vergeten en
als je het niet erg
vindt laat ik ze je
alle 1000 weten.

Vanaf dat moment heb ik heel veel van Lars van der Werf zijn versjes gelezen en gedeeld, opgeschreven of opgeslagen. En nu heb ik sinds van de week mijn eigen bundel; Komt wel goed.

Mooi papier voor de cover

Wat me direct opvalt aan Komt wel goed is het gekozen papier wat om het boekje heen zit. Het is een mooi papier met structuur en de letters staan er met zwart op met een lack. Wanneer je de hoes eraf haalt heb je een groene kaft met goud/koper folie. De versjes staan in typemachineletters op papier wat het echt een fijne sfeer geeft.

In Komt wel goed onderzoekt Lars met vallen en opstaan in elk versje de pieken en dalen van het leven, om er dan toch uiteindelijk beter vanaf te komen. Wat maakt het leven de moeite waard? Waar gaat het soms mis? En hoe komen we dat alles met z’n allen weer te boven? Er zit in de ogenschijnlijk gemakkelijke versjes van Lars altijd een sprankje hoop.

Het vijfde bundel van Lars van der Werf

Komt wel goed is Lars’ vijfde bundel vol nieuwe versjes. De titel Komt wel goed is voor deze tijd zo passend maar de titel was ervoor al bekend. Persoonlijk vind ik dit echt een Rotterdamse titel wat ook bij Lars van der Werd past als Rotterdammer. Wanneer ik zijn versjes lees weet hij bijna altijd wel een glimlach op mijn gezicht te toveren. De stijl waarmee de regels zijn opgebouwd vind ik echt heerlijk. Ik lees de pauzes. De zinnen zouden normaal niet zo afgebroken worden maar op één of andere manier klopt het gewoon bij versjes.

werf

De versjes zijn echt voor iedereen. Lars van der Werf heeft de woorden die je zelf niet weet neer te zetten. Het is leuk om sommige te delen met iemand die je liefhebt. Neem deze hierboven die deelde ik laatst nog op Facebook en dat vind ik echt een leuke. Lars zijn versjes zijn leuk, lief en voor iedereen wel een te vinden die bij je past. Ik heb het in bijna één keer allemaal gelezen. Ik bleef ze maar lezen en lezen maar eigenlijk moet je gewoon elke dag even een versje lezen.

Wil jij Komt wel goed de nieuwe versjes van Lars van der Werf ook lezen? Het boekje is voor € 12,99 te koop bij bol.com (dit zijn affiliaitelinks – dat betekent dat als je een boek via deze link besteld, ik een percentage van de opbrengst krijg.)

Recensie exemplaar met dank aan Meulenhoff Boekerij