Lattes

Lauren Weisberger – Leugens & Lattes

Na De duivel draagt Prada kwam De wraak van Prada en nu mogen we eindelijk weer genieten van het werk van Lauren Weisberger. Emily Charlton is terug! Één van mijn favoriete van The Devil wears Prada is terug in Leugens & Lattes. Ik kon niet wachten om dit boek te lezen en hopelijk te genieten van Emily haar avonturen en streken.

Jaren nadat Emily Runway en Miranda Priestly vaarwel zei, werkt ze als imagomanager voor de hotste sterren van Hollywood. Maar de volgende generatie ligt op de loer. Emily heeft een klapper nodig om relevant te blijven. Een klapper zoals topmodel Karolina Hartwell.

Karolina heeft het allemaal: een fantastische man, een prachtig kind, een succesvolle modellencarrière… en een strafblad. Als ze onterecht beschuldigd wordt van rijden onder invloed lijkt dat het einde van zowel haar carrière als haar huwelijk.

Emily ziet haar kans schoon. Samen met gezamenlijke vriendin en ex-topadvocate Miriam Kagan schiet ze Karolina te hulp. Onder het genot van ontelbaar veel skinny lattes zetten de drie vrouwen alles op alles om erachter te komen wie Karolina erin heeft geluisd en plannen ze de zoetste wraak die Manhattan ooit heeft gezien. En wie kan daar beter bij helpen dan de enige echte Miranda Priestly?

Emily, Miriam en Karolina, drie vrouwen, elk hun eigen verhaal. Zo lees je ook elk hun eigen verhaal. Elk hoofdstuk lees je over één van de dames. Wat ze meemaken alleen maar ook gezamenlijk. Doordat je leest uit alle drie zijn het echt drie personages die ontstaan en alle drie echt hun eigen karakter kunnen laten zien. Ze zijn heel verschillend en dat maakt het nog leuker om over de drie dames te lezen. Emily is echt gelijk weer bij me terug Lauren Weisberger zet haar precies neer hoe ik me haar herinner uit de eerdere boeken. Miriam is de advocate die huismoeder is geworden in een plaatsje naast de grote stad met allemaal Desperate housewives types. Karoline is het ex-model met ene schandaal dat niet waar is maar door iedereen wordt geloofd.

‘That’s all’ staat natuurlijk ook in het boek en dan weet je dat Miranda Priestly ook voorbij komt in Leugens & Lattes. Wat natuurlijk niet mocht ontbreken maar wel helaas erg kort was. Een bijrolletje terwijl Miranda Priestly wel een grotere rol behoord.

Ik heb genoten van Leugens & Lattes, gelachen om uitspraken van Emily en verheugd op de terugkomst van Miranda Priestly. Helaas was dit dus voor korte duur maar wie weet er kan zomaar nog een deel komen. Het verhaal zit vol goede roddels, ik weet dat ze aan het licht gaan komen maar is het de waarheid of verdraaid en daardoor wil ik blijven lezen.
Wanneer je ook weg bent van The Devil wears Prada dan moet je LEugens & Lattes gewoon lezen. Het boek is te koop bij bol.com en kost € 16,99. (dit zijn affiliaitelinks – als je een boek via deze link besteld, krijg ik een percentage van de opbrengst)

Recensie exemplaar met dank aan Uitgeverij Boekerij