Laurenskerk Rotterdam

Het oudste gebouw van Rotterdam is De Laurenskerk, het is het enige overblijfsel van het middeleeuwse Rotterdam. De kerk is gebouwd tussen 1449 en 1525, helaas werd hij tijdens de tweede wereld oorlog niet gespaard. Gelukkig werd er gekozen om de kerk te restaureren en was de Laurenskerk in 1968 weer toegankelijk. De klassieke lijnen van de Laurenskerk vormen een scherp contrast met de hypermoderne architectuur van Rotterdam. Toen ik pas bij Blaak liep ben ik er even heen gelopen en heb ik een aantal foto’s genomen. Persoonlijk vindt ik het een hele mooie kerk, lekker ouderwets en met mooie versieringen, zoals een kerk hoort te zijn in mijn ogen.

kerk-rotterdam-2

Laurenskerk Rotterdam

Een leuk detail in de ramen vind ik het hart wat de lijnen vormen in het bovenste lijnen spel. In de Laurenskerk ben ik niet geweest maar ga het zeker een keer onthouden om te doen want volgens mij is hij van binnen ook erg mooi.

Jammer dat het een sombere dag was want met een blauwe lucht had het gebouw er mooier uitgesprongen, gelukkig bestaat er photoshop en heb ik zat foto’s van blauwe luchten. Ik heb de achtergrond geselecteerd met het toverstafje en verwijderd. Een foto met een mooie blauwe lucht heb ik als laag onder de originele foto geplaatst en het resultaat is hieronder te zien.