dwarsligger

Lees een dwarsligger

Een dwarsligger heb ik wel eens gezien in de boekenwinkels en bij mijn zus in haar boekenkast. Nog nooit las ik er zelf één. Ik loop altijd te slepen met mijn lekkere dikke boeken. Toch is dat niet altijd ideaal. Op vliegvakantie kan je maar een x aantal kilo meenemen. Naar een festival neem je ook niet je hutkoffer mee om te kunnen lezen. Voor deze problemen heb je dus de dwarsligger.
Wat is een dwarsligger?

Dwarsliggers zijn overdwars boekjes op heel dun papier geprint. Het papier is te vergelijken met dat van een bijbel. Het is enorm ligt en met het formaat 8 x 12 cm is een dwarsligger kleiner dan mijn telefoon. Toch leest een dwarsligger fijner dan mijn telefoon. Ik kan het niet helemaal goed meten maar de letters zijn even groot of fractioneel kleiner dan van een gewoon boek wat fijn is want anders is het erg vermoeiend lezen.

Overdwars een boek vasthouden vindt ik niet verwacht erg fijn. Waar ik nu ook ben ik trek zo hoppa een boek uit mijn kontzak.

2+1 ACTIE

Van 1 juli 2020 tot en met 30 september 2020 is er een leuke actie voor de zomer. Je kan namelijk gemakkelijk drie boeken meenemen op vakantie zonder dat je dit merkt in kilo’s en ruimte. Hoe? Met de 2+1 actie van dwarsligger!

Welke drie boeken zou ik kiezen?

Joanne Harris – De aardbeiendief. Joanne Harris is de schrijfster van Chocolat. De film en het boek was echt liefde en deze titel is ook zo leuk dat ik nieuwsgierig ben naar dit boek van Joanne Harris.

Hiro Arikawa – Reisverslag van een kat. Van dit boek hoor ik zo veel goeds dat ik enorm nieuwsgierig ben geworden en mijn liefde voor katten is groot dus moet ik deze toch echt lezen.

dwarsligger

Elizabeth Day – Durf te falen. Een boek waar je wat van kan leren. Ik wissel mijn lees intresse graag af vandaar een heel ander boek. Dit boek is gebasseerd op de podcast How to fail van Elizabeth Day over de dingen die soms vreselijk mis kunnen gaan, wat je ervan kunt leren en hoe je het beter zou kunnen doen.

Leuk al deze info maar hoe ziet het eruit een dwarsligger! Dat laat ik je in deze korte video zien.

Welke drie dwarsliggers zou jij kiezen om mee te nemen op reis? Je kan ze hier vinden.

Exemplaar met dank aan Uitgeverij Ambo Anthos