Lekkere boekentips voor de feestdagen

Lekkere boekentips voor de feestdagen

Ben je nog op zoek naar een leuk cadeau voor sinterklaasavond of een cadeau voor onder de boom. Zoek niet verder maar lees de boekentips die ik met je deel. Dinsdag kon je mijn vier healthy boekentips al bekijken en vandaag is het tijd voor de lekkere boekentips. 

Voor de appel liefhebber, voor de taartjesgek, voor het havermouttrutje en voor de gezonde eter voor iedereen is er wel een lekker boek om iets uit te maken. Vandaag deel ik vier boekentips om te geven tijdens de feestdagen. Je gaat er gegarendeerd iemand mee blij maken.

Een appel per dag

een-appel-per-dag-6

Een appel per dag viel hier thuis het eerste weekend al goed in de smaak. De recepten zijn van heel makkelijk naar best wel moeilijk en van 40 minuten voorbereidingstijd en 50 minuten bereidingstijd tot 20 minuten voorbereidingstijd en 15 minuten bereidingstijd. Het zijn uiteenlopende creaties die je kan maken en dat maakt het heel leuk. Op de pagina staat duidelijk aangegeven wat voor ingrediënten je nodig hebt. Daarna volgt het stappenplan, heel overzichtelijk en duidelijk. Echt een must -have voor de appel liefhebbers. Mijn hele recensie van dit boek lees je hier.

Sla – we just eat

Sla - We just eat

Het kookboek Sla – we just eat begint met een introductie van wie ze zijn en wat hun boodschap is. Daarna volgen er allerlei handige hoofdstukken want hoe doe je boodschappen maar belangrijker waar vind je die bijzondere gerechten. Ook niet geheel onbelangrijk basic know-how, recepten & technieken want hoe stoom je groenten en hoe maak je je eigen rozemarijn knoflook olie. Tot slot vind je de salade stappenplan en dan kunnen we echt aan de recepten beginnen. Zeven hoofdstukken aan recepten; Onze favoriete salades, Dressings, Humus, Soepen, Snelle warme gerechten. Sappen & smoothies en Zoet. Ik ga zeker recepten uit dit boek proberen want een gezonde chocolafetaart zonder melk die moet ik gewoon maken. Mijn hele recensie van dit boek lees je hier.

Havermoutje

Havermoutje is een kookboek en een inspiratieboek want het laat zien wat allemaal kan met één simpel hoofdingrediënt. Havermout is een graan en dus heel simpel, wanneer je een hap havermout neemt is het niet te eten maar met de juiste toevoegingen maakt je zo tientallen lekkere dingen. Het boek telt 70 recepten, ingedeeld in vier categorieën. De 70 recepten zijn verdeeld over; ontbijt, lunch, snacks en diner. Van overnight havermoutje in de ochtend naar een hartig havermoutje met avocado in de middag gevolgd door een havermoutkoekje als snack en een havermoutpizza als avondeten. Je kan je hele dag vullen met als hoofdlijn één basisingrediënt; havermout. Mijn hele recensie van dit boek lees je hier.

Bakken met Menno

bakken-met-menno-3

Menno de Koning, winnaar van de tv-hitserie Heel Holland Bakt 2014, heeft nu zijn eigen bakboek: Bakken met Menno. In het bakboek Bakken met Menno vind je vega en vegan recepten, maar ook hippe American bakes, cupcakes en de out & proud-fruitcake van deze beste thuisbakker van Nederland 2014. Natuurlijk vind je in Bakken met Menno ook de recepten van de winnende baksels uit Heel Holland Bakt seizoen 2. Mijn hele recensie van dit boek lees je hier.

Welk boek zou jij willen krijgen of welk boek zou je cadeau doen?