anders

Lente in 2020 is anders

Wanneer de herfst eindigt, de blaadjes zijn gevallen en de sombere maanden ingaan kijk ik altijd uit naar de Lente. De lente met de bloesem bomen, lammetjes, tulpen, narcissen, blauwe luchten en een aangenaam zonnetje. Lente in 2020 is helaas anders.

anders

De lente is anders op dit moment door het Corona virus maar weet je dat ik toch enorm kan genieten. Wij hebben enorm veel geluk met een bloesemboom voor ons huis. Daar geniet ik van maar de lammetjes wanneer zou ik die gaan zien. Zou ik die dit jaar wel gaan zien. Daar dacht ik zeker wel aan. Ze groeien namelijk zo snel. Voor je het weet zijn het al kleine schaapjes en lopen ze normaal. Meestal kom ik de lammetjes tegen wanneer ik aan het hardlopen ben. Hardlopen doe ik nu in de avond laat en in het dorp dus de lammetjes die in de weilanden of op de dijk staan zie ik nu niet.

anders

Gelukkig hebben we daar papa. Papa rijd over de N210 richting huis als hij is wezen werken. Ik miste zijn videooproep maar de foto’s waren duidelijk hij had lammetjes gespot. Dus de volgende dag reed ik over de N210 met een extra lusje richting huis. Eerst langs de lammetjes tussen Ouderkerk en Lekkerkerk. Ik wandelde over de oude weg maar helaas stonden ze te ver. Naar de andere plek. Tussen Krimpen aan de Lek en Ouderkerk stonden er nog meer.

Mijn auto parkeerde ik en wandelde via het fietspad naar het stuk waar ik ze het beste kon zien. Toch vond ik ze te ver weg. Het voordeel van dat het nu zo rustig is buiten maakte dat ik de provinciale weg overstak. Ik wandelde in de berm en genoot van de lammetjes. Mazzel dat ik had ging er een lammetje rennen. Blijer kan je me niet maken. Rennende lammetjes zijn echt te cute.

Ik geniet van de Lente vanaf mijn balkon, nies door de pollen en hoop dat we volgend jaar er weer op uit kunnen trekken en de natuur overal kunnen zien veranderen. Want de overgang van de seizoenen blijft toch prachtig. Op welke manier vier jij de Lente ondanks dat het nu door het Corona virus anders is.

anders

Wees lief voor elkaar, blijf thuis, ga alleen naar plekken waar het rustig is en blijf gezond.