bloesemboom

De lente is er met volle bloesembomen

Bij opa in de tuin stond een boom die maar één keer per jaar mooi was. Wanneer hij mooi was dan was hij ook direct prachtig. Het was een bloesemboom die rond Koninginnendag altijd vol zat met roze bloemetjes. Toen al vond ik het prachtig en nu kan ik nog steeds genieten van deze bomen. Helaas is de bewuste boom er niet meer maar ons dorp heeft veel mooie bloesembomen en gelukkig één voor onze deur.

Natuurlijk moest ik zaterdag toen het een prachtige dag was een wandeling maken langs de mooie bomen. Een deel staat er nog niet in bloei dus we hebben mazzel het gaat in twee shifts dus langer genieten van de mooie bloemen en kleuren. Bij ons voor de deur staat er één volop in bloei. In de avond is hij nog mooier dan overdag want de kerstverlichting zit er nog in en gaat aan. Dan is de boom echt sprookjesachtig om te zien. Ik heb dit geprobeerd vast te leggen maar dat is zo ontzettend lastig.

Mocht ik ooit een grote tuin hebben dan wil ik mijn eigen bloesemboom. Het hoeft geen grote te zijn, een kleintje mag ook maar dat lijkt me echt heel fijn en mooi om in mijn eigen tuin te hebben.

Wanneer de bloesembomen bloeien vind ik dat de lente echt begonnen is. Het ziet er buiten mooier uit en je weet dat het warmer is dan dat het in tijden is geweest en dat vind ik een fijne periode. Maar zonder de koude winter zou het niet de fijnste periode zijn want we moeten eerst de kou gevoeld hebben om van de lente te kunnen genieten.