Leontien Ladies Ride

Leontien Ladies Ride

Gisteren was de Leontien Ladies Ride en gingen mijn zus en ik 30 km fietsen. Althans dat dachten wij, het werd 35 km. Met deelname aan de Leontien Ladies Ride steun je de bouw voor het Leontienhuis. Het Leontienhuis wil de kwaliteit van leven van mensen met een eetstoornis verbeteren. 

Zondagochtend stonden wij rond 10 uur aan de zeverhuizenplas. We haalden ons mandje met ons shirt, eten, drinken en lekkers. Toen we dit net hadden brak er een regenbui los en waren we binnen no time erg nat. Gelukkig had Rianne poncho’s bij zich dus maar even aangedaan. De bui duurde niet lang en het klaarde weer helemaal op voordat we van start moesten.

Leontien Ladies Ride

In een startvak staan met je fiets is toch heel wat anders dan met je hardloopschoenen. Het is veel drukker, moeilijker en rustiger wegkomen dan tijdens het hardlopen. De eerst paar kilometers tot het eerste stoppunt was het druk met allerlei fietsers om ons heen. We stopten bij het lage bergse bos, kregen een snelle jelle, wat water en de weight watchers deelden eten uit. Al gauw fietsten wij verder en best snel was daar de tweede stop bij autobedrijf de Beer. Met een krentenbol en wat drinken gingen we verder maar niet voordat we ons jasje uitdeden want het werd flink warmer. Op naar Bleiswijk, daar kwam de tegenwind en dat was best wel zwaar vooral op het enorme lange rechte stuk langs het water. Erna hadden we gelukkig veel wind mee.

Nog 7 km voordat we 30 km hadden bereikt dus papa en mama even bericht hoe ver we waren. De 30 km kwam dichter bij en dichter bij maar het derde stoppunt nog niet. Vreemd. Het derde stoppunt was er eindelijk na een banaan en even een pauze om te plassen gingen we het laatste stukje fietsen. Door de omroeper werden we binnengehaald en vlak daarachter stonden onze ouders. We hebben het gedaan! 30 km gefietst. Terwijl we richting het terrein liepen zagen we Leontien staan. We gingen even met haar op de foto en natuurlijk even gezegd hoe leuk ik het vond.

We haalden onze goodie bag op, haalden ons wel verdiende frietje en drinken en genoten even van een zitplekje waarbij we onze benen niet hoefden te bewegen. Nog een kilometer fietsen naar de auto, waar ik naar papa grapte “Ik fiets wel naar huis hahahahah”

Volgend jaar weer? Ja en wie weet loop ik dan de ene dag de Ladies Run en de andere dag fiets ik de Ladies Ride