uit de stof

Let’s go september; De hardloopschoenen uit de stof

Deze week haalde ik mijn hardloopschoenen uit de stof. Maakte ik weer veel wandelmeters en was ik aan het knallen in de gym. Mijn energie level gaat de goede kant op en dat vind ik echt heerlijk. Toch probeer ik het niet allemaal gelijk op te maken al is dat heel lastig. 

Wat een heerlijke actieve week heb ik gehad. De maandag begon ik al goed met een wandeling en totaal 10.435 stappen, dinsdag een mini wandeling en yoga resulteerde in 11.120 stappen. Woensdag ging ik even wandelen. Dat werd één uur en twintig minuten, genieten van het uitzicht, de zonsondergang en een fijn gesprek met Nicole. 16.226 stappen voor de woensdag. Donderdag was het tijd voor de sportschool na het werk en werd mijn stappen totaal 10.765.

Vrijdag maakte ik naast wandelmeters ook hardloopmeters. In de ochtend wandelde ik twee stukken. Één stuk voor het rijden naar mijn werk en een stukje bij mijn werk. Heerlijk even buiten en bezig zijn. Zaterdag was een volle dag maar we maakten wel even tijd om onderweg te stoppen bij het Kralingse Bos voor een bezoek aan onze dierenvrienden en een wandeling 11.936 stappen daar stapte ik mee mijn bed in. Zondag sloot ik de week af met meer dan 12.200 stappen. Een prima stappen weekje als je beseft dat mijn dagelijkse doel op 9.000 staat.

De training op donderdagavond

Donderdag stapte ik de sportschool in ready om aan de slag te gaan. In het krachthonk stonden de jongetjes. Enorm veel jongetjes die allemaal de spiegel nodig hadden om hun spiertjes te zien. Terwijl ik aan het warmlopen was bedacht ik wat ik ging doen. Krachthonk tussen de jongetjes of wat anders. Het werd wat anders en dat heb ik gevoeld. Ik noem dit jongetjes omdat ze het ook echt nog zijn, denk dat ze tussen de 16 en 20 jaar zijn.

Warming up 10 minuten loopband op tempo 6 km per uur

Set 1; 3x 12x Side step terwijl ik 5 kilo versleep & 12x squat met 10 kilo zandzak en roze weerstandsband
Set 2; 3x 12x Trx Row Back & 12x Trx squat
Set 3; 3x 12x Dippen & 12 x Ball slam 6 kilo
Set 4; 3x 12x Militairy press 3 kilo & 12x Front Raise Dumbell  3 kilo
Set 5; 2x 12x Side Raise Dumbell 3 kilo & 12x Bicep curl dumbell 4 kilo
Set 6 3x 12x Ball slam 9 kilo

Cooling down loopband 10 minuten

De hardloopschoenen uit de stof

Vrijdagavond om 21:00 uur stond ik buiten. Ik zou nog even een rondje gaan wandelen. Terwijl ik naar de voordeur loop bedacht ik me. Naar boven en mijn hardloopkleding aan. Al een paar dagen ging het hardlopen elke dag door mijn hoofd. Donderdagavond had ik zelfs al naar een schema zitten kijken wat ik kon gaan doen. Niet twijfelen, schoenen aan en lekker gaan. Ik moest wel eerst even die hardloopschoenen uit de stof halen. Een aardig laagje stond erop. In de verte zie ik de lucht flitsen maar de onweer is heel ver weg.

Op mijn horloge selecteer ik de Bench mark run en daar ga ik. 2 minuten wandelen, 5 minuten hardlopen en 2 minuten wandelen. Dat is het. Dit was veel te snel voorbij voor mijn gevoel en ik wilde meer. Toch moet er een meetpunt zijn maar ik koos ervoor om zelf nog even lekker een kilometertje te hardlopen gewoon voor de lekker. Dat was me toch heerlijk. Het dijkkie af naar beneden en zo via het dorp richting huis.

Ik wandelde nog wat heen en weer en nam de trap zes keer op en af. Elke keer dat ik de trap af ging wandelde ik steeds een stukje verder van huis af en weer terug. Dit vind ik zo lekker een actieve cooling down. Voor nu vond ik deze training heerlijk en ga ik kijken of ik het volhou om te doen. Geen idee of ik het weer net zo lekker of nog lekkerder ga vinden dan ik vond. We gaan het zien.

Sunday morning

Zondagmorgen werd ik heel vroeg wakker maar opeens was het half 8. Hoppa uit bed wat eten en richting de sportschool. Ik hou ervan zo vroeg op zondag in de sportschool. Lekker rustig en de dag ligt nog helemaal open erna. Ik begon met warmlopen en besloot toen een oefening zelf samen te stellen aan de hand van een eerder schema.

3x 12x Lat pull down
Set 1; 3x 12x Side step terwijl ik 5 kilo versleep & 12x 4 kilo bal gooien in een trampoline terwijl ik crunches doe
Set 2; 3x 12x Trx Row Back & 12x russian twist met 4 kilo bal
Set 3; 3x 12x Trx squat & Planken terwijl ik de 4 kilo bal naar links en rechts verplaats
Set 4; 3x 12x Dippen & 12 x Ball slam 6 kilo

Cooling down wandelen op de loopband

Ik twijfelde tijdens deze training om na de vierde set nog aan de slag te gaan met gewichten. Toch besloot ik het erbij te laten en de cooling down n te zetten. Met de cooling down erbij was ik net iets meer dan een uur bezig.

In de middag nog een lekkere wandeling en heel wat stappen in huis. De stappen in huis die ik maak zijn er soms opeens heel veel maar dat komt omdat ik dan ga opruimen en dan ben ik zo een paar uur in de weer. Heerlijk vind ik dat.

Het was een fijne week waar ik heel blij mee ben dat ik de hardloopschoenen uit de stof heb gehaald en ook twee keer ben wezen trainen in de sportschool. Komende week staat er weer een rondje hardlopen op de planning, de sportschool en natuurlijk fijne rondjes wandelen door het dorp. Voor het hardlopen ga ik ook mijn andere paar hardloopschoenen uit de stof halen.

Let’s go september!