leuke stappen

Let’s go september; leuke stappen gemaakt

Stappen maken dat doe ik op mijn werk best veel en in huis verbazingwekkend ook. Leuke stappen maken dat doe ik eigenlijk te weinig. Wat ik leuke stappen vind? In het bos, op de kinderboerderij, in de dierentuin of waar dan ook als het maar is waar ik veel kan zien en beleven. Deze week maakte ik leuke stappen in Blijdorp en dat was echt genieten. 

Mijn tweede paar hardloopschoenen uit de stof getrokken

Dinsdag trok ik mijn tweede paar hardloopschoenen uit de stof. Het rondje bestond uit drie blokken. Elk blok was 2 minuten wandelen en 5 minuten hardlopen. Over het hardlopen en wandelen kan ik je weinig vertellen. Ik was meer aan het letten op de omgeving omdat die er prachtig uit zag. Aan de andere kant zegt dat genoeg want ik was totaal niet bezig dat het lang duurde of zwaar was. Voor ik het wist was er elke keer een blokje voorbij. Aan het einde wandelde ik naar huis.

leuke stappen

Één keer naar de sportschool maar gelijk wel actie ondernomen

Door een enorm onrustige nacht door een brandweer aggregaat naast mijn huis bijna heel de nacht heb ik twee dagen anders ingevuld. De geplande training in de sportschool op woensdag vond ik geen strak plan. Ik was te vermoeid en daardoor nam ik rust. Donderdag koos ik voor wandelen in plaats van een intensieve workout. Dus vrijdag was er geen ontkomen aan. Om half 5 stond ik in de sportschool klaar om aan de slag te gaan. Een strakke planning en daarom was ik een uur eerder begonnen met werken maar daardoor kon ik wel om half 5 in de sportschool staan.

Tijdens mijn training pakte ik een aantal keer een ander schema erbij en uiteindelijk liep ik naar een trainer toe. Ik maakte een afspraak om een heel ander schema op te stellen. Lekker fris weer aan de slag gaan daar heb ik zin in. Aanstaande vrijdag heb ik daarom een afspraak om half 8 voor een nieuw schema. Heel benieuwd wat de trainer van plan is. Voor mij is het de eerste keer dat hij een schema voor mij maakt. Spannend en leuk om met iets nieuws aan de slag te gaan. Ik heb aangegeven dat ik het niet erg vind om benen te trainen, ik mijn armen wil blijven trainen en mijn zwakke plekken benoemd.

Na het gesprek met de trainer ronde ik mijn training nog even af. Het was genoeg zo. Wel heel vreemd om zondag een keer niet te gaan sporten. Al is wandelen in de dierentuin ook een hele workout.

Zaterdagochtend run

Zaterdagochtend stond ik al vroeg buiten voor mijn tweede run van de week. Heerlijk vroeg dacht ik maar het was al best druk met allemaal wandelaars. Mijn lichaam voelde niet top maar ik weet dat bewegen veel goed kan doen. Daarom koos ik er toch voor om naar buiten te gaan. Steken in mijn buik was het ongemak. De eerste meters was het zwaar irritant maar langzaam trok het weg. Liep ik soepeler en genoot ik van de meters die ik maakte. Voor de zekerheid bleef ik wel dichtbij huis. Bewegen is altijd al mijn medicijn geweest wanneer ik me niet lekker voel. Het is soms wel een enorm stap om naar buiten te gaan. Logisch natuurlijk want die bank ligt dan heel erg lekker en comfortabel maar bewegen is beter.

Leuke stappen maken in Blijdorp

Als je lekker wilt bewegen dan is de dierentuin het ideale uitje. Met mijn zus ging ik naar Diergaarde Blijdorp. We waren er om 10 uur en rond 3 uur waren we pas klaar. Eerlijk we hadden nog uren kunnen lopen maar sommige plekken waren echt druk en het leukste hadden we echt wel gezien. Voordeel van vroeg gaan is dat de dieren actief zijn in de ochtend want na een bepaalde tijd gaan de dieren gewoon rusten en zijn ze niet zo actief meer. We hebben echt kilometers gemaakt want voor we weg gingen hadden we de 10.000 stappen al te pakken. Voor mijn gevoel hadden we helemaal niet zo veel gelopen maar toch was het zo. Eenmaal thuis voelde ik de kilometers wel in de benen maar voor de dierentuin heb ik dat zeker over want het was top!

De evenementen gaan door maar wat wil ik

We mogen weer overal heen. Evenementen gaan door en iedereen vind er iets van. Iedereen heeft zijn eigen mening. Voor één evenement heb ik nog een startbewijs voor meer had ik me nog niet ingeschreven. Ik heb een startbewijs voor de kwart marathon van Rotterdam. Ga ik starten ja of nee? Afgelopen week zijn er meerdere gesprekken over geweest. Ik vind het lastig maar misschien weet ik het antwoord al wel maar ik laat het heel even met rust voor mezelf zodat ik echt zelf een besluit kan maken. Het beste had geweest gewoon april 2022 in de maand dat het hoort.

Ik vind het wel lastig wat te doen en dat komt vooral door het massale. De dierentuin vond ik al een hele belevenis en daar staat niemand vaak direct naast me. Laat staan in me nek te hijgen. Een enorm lange periode is de wereld zo veel kleiner geweest dat ik weer erg moet wennen aan druktes waar ik al nooit van hield.

Voor mezelf ga ik een besluit nemen wat het wordt en daar kom ik wel uit. Voor nu weet ik dat er weer een nieuwe week van start is gegaan waarin ik lekker aan de slag ga, meters ga maken en een nieuw schema krijg. De leuke stappen ga ik deze week in het Kralingse bos maken en bij de kinderboerderij.