vroege werkdagen

Let’s go september; Spierpijn en vroege werkdagen

Deze week bestond uit vroege werkdagen en een weekend vol met spierpijn. Op maandagochtend besloot ik om op tijd naar mijn werk te gaan. In alle rust kon ik dan opstarten, zorgen dat alles klaar stond en werk verzetten waar ik niet aan toe kwam. De hele week bleef ik vroeg naar mijn werk gaan. De ene dag was het half 8 dat ik al begon de andere dag al net na 7 uur. Dat noem ik vroege werkdagen want normaal begin ik zeker een uur later. 

Vroege werkdagen

Vroege werkdagen betekende niet dat ik eerder stopte met werken, was het maar zo’n feest. Op één dag na was het gewoon elke dag pas 5 uur naar huis. De stappen die ik maakte op mijn werk waren ook niet mis. Stilzitten stond niet in de agenda deze week. Alleen een donderdag (9008 stappen) had ik moeite om mijn stappen te halen. De vroege werkdagen hakte er kwa energie toch wel een beetje in ondanks dat ik het heerlijk vond om dat uur in alle rust te werken.

Ik wandelde vaak nog wel even een rondje maar geen groot rondje. Aan sporten kwam ik pas een vrijdag aan toe. Mede omdat ik een training gepland had staan ging ik pas vrijdag anders had ik op een donderdag waarschijnlijk al in de sportschool gestaan.

vroege werkdagen

Afspraak met een trainer in de sportschool

Vrijdag had ik een afspraak met een trainer in de sportschool. Helaas had ik geen beste dag en bestond mijn avondeten uit een pakje droge toastjes. Vanwege deze kleine bodem ging hij me niet afslachten maar zorgen dat ik wist hoe elke oefening uitgevoerd moest worden. Enorm belangrijk want de uitvoering gaat voor resultaat zorgen. Na meer dan een uur was ik klaar en ging ik naar huis. De tijd was voorbij gevlogen. Zo veel uitleg, hoe ga ik dat allemaal onthouden. Vind dat echt altijd een drama. Wat ik wel heel apart vind is dat de trainers de gewichten altijd hoog inschatten bij mij en ik denk NEE HOE DAN! Eerlijk lukt het ook niet altijd wat hun denken. Beter lichter beginnen en ergens naartoe werken dan het onmogelijke proberen.

Spierpijn

Zaterdagochtend nog nergens last van. We zijn lekker gaan wandelen in het bos, ik liep nog zes verdiepingen omhoog maar…. De spierpijn begon in de middag en het liep op. In de avond maar even yoga maar dat hielp niet veel. Zondagochtend voelde ik de spierpijn goed en toch stond ik voor 8 uur al in de sportschool. Warmlopen op de loopband en toen met een deel van mijn nieuwe schema aan de slag. Gewoon lekker rustig aan en alles even goed kijken hoe het ook alweer ging. Gewoon weer trainen zorgde er wel voor dat de spierpijn minder werd, is juist bewegen het medicijn? Ik denk het wel en daarom in de avond voor het slapen gaan deed ik deze training.

9.000 stappen

Elke dag heb ik de 9.000 stappen weer aangetikt en soms ver erboven. Zondag heb ik dit keer wel wat rustiger aangedaan. Vaak maak ik nog wel een flinke wandeling na het trainen maar dit keer was rust belangrijker. Een klein rondje door het dorp van 3 km om Pokémon te vangen en de rest van de stappen in huis. Ik merk wel dat ik het heerlijk vind om elke dag even naar buiten te gaan. Lekker even wandelen, buiten zijn, frisse lucht op te snuiven. Ik ben wel benieuwd of ik het ook echt volhou als het nog eerder donker wordt maar dat zullen we gaan zien.

Aankomende week ga ik September lekker finishen!