Lets go to the zoo

Lets go to the zoo

Wat was het lang geleden dat ik naar dierentuin Blijdorp was geweest. Nou ja lang geleden, anderen gaan jaren niet voor mij was het maar een paar maandjes dus het valt op zich wel mee. Samen met Opa en mijn zus ging ik naar Blijdorp. We haalden Opa vroeg op want een uitje voor zijn verjaardag begin je bij onze opa zp vroeg mogelijk. Wat vond hij het geweldig. Samen met zijn twee oudste kleindochters op pad. De hele tijd kon hij heerlijk zitten en hebben wij hem door de dierentuin gereden. We hebben een heerlijke ochtend genoten.

In de vlindertuin was een vlinder erg geinteresseert in opa maar ging helaas niet zitten maar bleef fladderen rondom mijn opa en zus.

lets-go-to-the-zoo4

Hyena’s zijn niet mijn favoriete beesten maar een baby hyena is echt enorm leuk. Papa en mama hyena duwden hem het water in en dat vond hij maar niks. ooo ja en ik roep altijd Mufasaaaa als ik bij de hyena’s ben. Misschien iets te veel Disney films gekeken.lets-go-to-the-zoo3

Naast dieren heeft de dierentuin ook veel planten en een bijzondere bloem had de dag ervoor geboeid, mijn ouders hebben hem nog gezien, ik helaas niet. De Victoria amazonica “Longwood” is een reuzenwaterlelie en bloeit twee nachten: de eerste avond opent de knop zich tot een schitterende witte bloem die een ananasachtige geur verspreidt. Tijdens de tweede nacht is de bloem rozerood van kleur en zakt vervolgens onder water. Daarna maakt de plant om de drie à vier dagen weer nieuwe bloemen en bladeren aan. Hieronder nog een paar mooie dingen die je naast de vlinders ziet in de vlindertuin.

lets-go-to-the-zoo2

lets-go-to-the-zoo1

lets-go-to-the-zoo