letterfun

Letterfun Schetsboek

Oefenen, oefenen en oefenen. Oefenen dat is zo belangrijk met tekenen, creatief zijn, handlettering en daar kan je nooit genoeg mee bezig zijn als je het leuk vind en beter wilt worden. Het letterfun schetsboek helpt je erbij om te oefenen met allerlei verschillende soorten letters.

Aan de slag gaan met handletteren kan soms wat overweldigend zijn want waar begin je en wat voor letters gebruik je? Weet je niet hoe je moet beginnen? In het letterfun schetsboek staan enorm veel voorbeelden waar je inspiratie uit kunt halen. Je vindt in dit boek heel toffe designs om na te maken: leuke quotes, mooie letters en complete alfabetten naast blanco oefenpagina’s met stippatronen; de beste hulplijnen bij het tekenen van letters, quotes en woordcombi’s. Ook vind je naast volop ruimte om zelf te oefenen, ook inspiratiepagina’s met letterstijlen, alfabetsets, decoraties, symbolen, doodles en andere voorbeelden.

Hierboven zie je de stippen die op elke pagina staan. Deze stippen zijn licht grijs en daardoor niet storend bij je eindresultaat. De stipjes zijn heel handig zodat je een soort stramien hebt en weet op welke lijn je moet blijven als je bijvoorbeeld ene woord maakt of een rechte lijn wilt trekken. Bij blanco pagina’s is dit vaak wat lastiger.

In het boek ga je niet alleen letters namaken, nee naast de inspiratie pagina’s kan je zelf aan de slag of namaken wat je ziet op de andere pagina. Links zie je elke keer een alfabet, quote, teksten en rechts is helemaal leeg om zelf in te gaan vullen. Daar het namaken van wat je ziet leer je ook heel veel. Herhalen van wat je ziet en kijken hoe je je pen moet houden om een resultaat te krijgen wat bevalt.

Het papier is lekker stevig en het voordeel hiervan is dat je ook met stiften aan de slag kan. Niet alle soorten stiften want sommige zullen door het papier heen vloeien. Niet heel erg want het komt alleen op de voorbeeld pagina uit maar als je dat niet fijn vind altijd even in een hoekje testen, zo doe ik dat ook.

Natuurlijk ben ik al lekker aan de slag gegaan want het is heerlijk om even vol geconcentreerd met letters bezig te zijn en mooie creaties te maken. Niet alleen in het boek maar ook met inspiratie uit het boek mijn eigen creaties te maken is ontzettend leuk. Ik ga nog wel even plezier beleven aan dit Letterfun schetsboek

Wil je ook meer oefenen en inspiratie hebben? Voor € 12,50 bij bol.com te koop.(dit zijn affiliaitelinks – dat betekent dat als je een boek via deze link besteld, ik een percentage van de opbrengst krijg.)

Recensie exemplaar met dank aan Uitgeverij BBNC