panov

Lev Tolstoj – De wonderlijke kerst van papa Panov

Het is nog geen kerst maar je kan er maar niet vroeg genoeg mee beginnen om kerstverhalen te lezen en te ontdekken. Ik heb een mooi kerstboekje mogen ontvangen van Lev Tolstoj met het verhaal van papa Panov.

Het sfeervolle kerstverhaal ‘De wonderlijke Kerst van papa Panov’ van Tolstoj verwarmt ieders hart. Het is Kerst en papa Panov verwacht een bijzondere bezoeker. Alles gaat anders dan de oude schoenmaker verwacht. Toch is aan het eind van de dag de sprankeling in zijn ogen terug. Dit Kerstverhaal voert terug tot een oud Frans verhaal van Ruben Saillens. Lev Tolstoj bewerkte de tekst tot een Russisch volksverhaal. Mig Holder heeft met haar hervertelling in 1976 het verhaal opnieuw tot leven gebracht voor nieuwe generaties lezers. De sfeervolle illustraties van Tony Morris en de eigentijdse vertaling van deze editie dragen daaraan bij.

De wonderlijke kerst van papa Panov is echt een boek met de kerstgedachte. Er zijn voor anderen en delen wat je kan met mensen die het nodig hebben. Doe wat voor anderen en je krijgt er veel voor terug. Dit is wat papa Panov doet en dat is heel mooi neergezet want hij beseft niet wat hij doet. Het is een mooi verhaal om te lezen maar ook om de illustraties te bekijken. Het zijn prachtige illustraties, de warmte straalt van de tekeningen af en passen goed bij de bladzijdes.

Ik had honger en je gaf me te eten. Ik had dorst en je gaf me te drinken. Ik was koud en je liet me binnen.

Het is een klein boekje van maar 32 pagina’s maar ene mooi verhaal en de illustraties erbij maken het compleet tot een fijn kerstverhaal. De kaft heeft mooie gouden letters, helaas is dat op de foto niet zichtbaar maar het ziet er heel mooi uit.

Onder je kerstboom horen mooie kerstboeken. De wonderlijke kerst van papa Panov hoort erbij onder je kerstboom. Voor € 12,99 te koop bij bol.com (dit zijn affiliaitelinks – dat betekent dat als je een boek via deze link besteld, ik een percentage van de opbrengst krijg.)

Recensie exemplaar met dank aan Uitgeverij Kok