level 38

Level 38

Vandaag 28 juni mag ik doorgaan naar level 38. 37 levels liggen achter me. Allemaal heel verschillend, geen jaar is hetzelfde. Gelukkig want anders zou het allemaal wel heel saai worden. De laatste weken waren niet makkelijk en daarom is deze week helemaal veranderd. 

Mijn verjaardagsweek

Deze week ben ik vrij. Ik vind het leuk om in de week van mijn verjaardag vrij te zijn. Die week samen op pad te gaan. Wandelingen maken door het bos, over het strand, naar leuke kringloopjes en misschien een museum. Dit hebben we allemaal geschrapt omdat Donder ziek werd. De kosten die het met zich meebracht waren enorm. Naast dat de kosten enorm waren is onze zorg nog niet over. We moeten nog steeds medicijnen geven een paar keer per dag en in de gaten houden hoeveel hij eet. Voor dit moment is het genieten van elke stap die Donder vooruit gaat en dat hij er nog steeds is op mijn verjaardag. Het had een hele andere dag geworden zonder hem. Omdat het nu wat beter met hem gaat heb ik mijn ouders gevraagd om langs te komen op mijn verjaardag. Gewoon alleen mijn ouders niet te veel drukte nog en toch een beetje mijn verjaardag vieren.

Level 38

Dus vandaag mag ik level 38 ingaan. Geen idee wat level 38 inhoud en wat het gaat brengen. De afgelopen 2,5 week leven we echt per dag. Sinds zaterdag kijken we weer iets verder. We eten zelf weer echte maaltijden en geen brood of pizza’s. Afgelopen maandag durfde ik mijn ouders te vragen om vandaag te komen wel onder voorbehoud maar ik vroeg het. Het maakt je bewust dat je wel van alles kan willen doen, willen bereiken maar wanneer er iets gebeurt wat zo dichtbij je staat en je bezig houd dan staat alles stil. Dan is het enorm schakelen. Schakelen om ook aan jezelf te denken.

Toch wil ik iets met mezelf afspreken. Iets wat ik de afgelopen dagen aan het doen ben. Lijstjes maken en die afvinken. Op het lijstje staan dingen die moeten in het huis zoals de badkamer schoonmaken en de was opvouwen. Daartegenover staat lezen, tekenen, plantcare of wandelen. Het lijstje mogen vijf dingen, drie of tien. Dit hangt helemaal samen met de dag. Op een werkdag zal ik niet tien dingen op mijn lijstje kunnen zetten maar op een vrije zondag wel. Als ik iets wil doen dan moet ik het ook gaan inplannen en doen. Zoals van de pallet een plantenbak maken dat heb ik maandag gedaan. De peren voorzien van nieuwe planten, gisteren gedaan. Opschrijven en inplannen en doen.

Daarnaast gewoon tijd nemen om even echt niks te doen en voor me uit te staren. Muziek op en gewoon voor me uitstaren. Daar neem ik zeker te weinig tijd voor. Voor vandaag heb ik cakejes gebakken en die ga ik nog versieren en dan hebben we wat lekkers vanmiddag. Lekker zelf gemaakt vaak vergeet ik hoe leuk ik dat vind.