Lezen; Esther Verhoef – Is uw man al af?

Op manuscripta was Esther Verhoef aanwezig om haar boeken te signeren. Ik kocht daar Is uw man al af? en liet hem signeren. Esther Verhoef zag het boek en zei “Daar ga je zeker plezier aan hebben” En wat een plezier heb ik gehad, in een week was hij uit. Is uw man al af? bevat 62 columns die eerder al werden gepubliceerd in margriet (met uitzondering van 4 stuks). Het is heerlijk om dit boek te lezen doordat het zo lekker vlot geschreven is en er veel humor in zit. De columns zijn niet langer dan drie bladzijdes en dat is zo handig want elke keer kan je dan even tussendoor nog een column lezen. Maar meestal kon ik het niet bij één houden.

De columns zijn herkenbaar, lachwekkend en een kijkje achter de schermen. Voor mij is Boeken op kleur erg herkenbaar aangezien hij over het indelen van de boekenkast gaat. Luieren is ook een leuke herkenbare. Hij gaat over tijd nemen om te lezen in het heerlijke zonnetje maar dat het niet lukt door het to do lijstje en wanneer het wel lukt regent het.

Waar ik om moest lachen is de columnIs uw man al af? en dan vooral de zin waar ze Berry citeerd “Zorg dat je vrouw wat te klagen houdt kleine dingen; doe die bril niet naar beneden, drink uit de fles. Wat je ook doet zorg da je nooit af komt!”

Esther Verhoef – Is uw man al af? een aanrader ja of nee; Een duidelijk JA