Lezen in 2016

Lezen in 2016

Vorig jaar las ik voor mijn doen veel boeken en ik genoot ervan, net als vroeger boeken verslinden. Soms twee tegelijk lezen en van een thriller naar een roman en dan weer een young adult. Ik hou van diversiteit zo gaan de verhalen niet in elkaar overlopen en lees ik lekker divers. Een nieuw jaar en natuurlijk staan er nog veel boeken in mijn kast die gelezen moeten worden maar er staan ook nog veel boeken op mijn want to read list.

Lezen in 2016

De voorjaarsbrochures zijn al digitaal en via de post bij me aanbeland. Ik heb een lijst gemaakt met boeken die ik graag zou willen lezen, er zijn boeken aangevraagd, boeken toegezegd en natuurlijk moeten er ook weer boeken uit de kast gelezen worden want sommige willen maar al te graag gelezen worden. Eind van 2015 ben ik al begonnen om ook informatievere boeken te gaan lezen, de zogenaamde self-help boeken maar ook biografieën en nog veel meer. Hier wil ik in 2016 zeker mee doorgaan en jullie zullen binnenkort weer een recensie kunnen verwachten van een self-help boek. Eind 2015 had ik twee weken vrij en wilde ik nog een paar boeken lezen. Helaas lukte door andere leuke dingen dit niet nu ga ik deze snel lezen. Hij is van mij van Chinouk Thijssen wil ik graag voor zondag uit hebben. Waarom zondag? Zondag heb ik samen met vijf anderen een high tea met Chinouk Thijssen en ik heb daar al enorm veel zin in.

Op hebban hebben ze een challenge aangemaakt. Ik heb mijn challenge op 50 boeken gezet. 4 boeken meer als in 2015 dan kan je denken maar zo weinig meer maar dat zijn meestal minimaal 4 weken lezen afhankelijk van het boek. Ik hoop dat ik deze challenge ga halen en ik ga ook een paar van de leessuggesties doen. Bijvoorbeeld Een boek met een Hebbanrecensie van 1* of 2* of Een boek dat je favoriet was in je jeugd en deze vind ik ook wel een uitdaging Een boek met meer dan 500 bladzijden

De hebban challenge
– Om mee te doen aan de Reading Challenge 2016 heb je een (gratis) account op Hebban nodig.
– Stel een haalbaar, maar wel uitdagend doel voor jezelf: hoeveel boeken wil je op 31 december 2016 hebben gelezen?
– Zodra je je doel hebt gesteld, wordt er automatisch een ‘Reading Challenge 2016’-plank aangemaakt in je profiel.
– Die plank kun je vullen, bijhouden en wijzigen met de boeken die je van plan bent te lezen.
– Elk boek dat je in 2016 uitleest en op ‘Gelezen’ zet, telt mee voor je Reading Challenge.
– Volg deze Page om op de hoogte te blijven van nieuwe berichten en ontwikkelingen.
– Kijk hoe het anderen vergaat in de Reading Challenge.
– En vier samen een feestje als je je doel hebt bereikt!

Hebban geeft suggesties in vijftig categorieën
Om je wat te ondersteunen in je uitdaging biedt hebban leessuggesties in vijftig categorieën. Je kunt de lijst downloaden, uitprinten en afvinken na elk gelezen boek. De categorieën zijn geen verplichte invulling van de Challenge!

Super leuke challenge en op mijn plank heb ik al een aantal boeken neergezet die ik wil gaan lezen. Doe jij mee met de challenge? Met hoeveel boeken?