tag

Lezen; The Book Buying Tag 2.0

Terwijl ik wat door oude artikelen zat door te scrollen kwam ik echt wel wat leuke tegen zoals deze tag. Deze tag zag ik in 2012 staan. Het is een Book Buying Tag. Ik was genomineerd door Annelies die helaas geen blog meer heeft. Nu 11 jaar later ga ik hem weer invullen en er zijn zeker wat antwoorden veranderd.

1. Ben jij verslaafd aan boeken kopen?
Na al die jaren ben ik nog steeds verslaafd aan boeken kopen. Misschien de afgelopen paar jaar wel erger dan ooit. Maar ik koop niet alleen maar nieuwe boeken. Bij de kringloop hebben ze zo veel mooie boeken dus geef ik boeken een tweede leven bij mij in de boekenkast. Voor mijn portemonnee beter en zo ontdek ik soms nieuwe schrijvers op een goedkopere manier. 

2. Wanneer koop je meestal boeken?
Als ik een boek heel graag wil lezen of als ik aan het winkelen ben. 

3. Hoeveel boeken koop je meestal per keer?
Meestal koop ik maar één of twee boeken per keer. In de kringloop is dit zeker anders. De prijzen zijn anders en dan is het makkelijker om gelijk 5 of 6 boeken mee te nemen als ik die graag zou willen lezen. Dit hangt dus echt af van waar ik ben om te kijken naar boeken.

4. Ga je meestal alleen boeken kopen, of met iemand samen?
Boekenkopen kan ik het beste met mijn zus of moeder. We lezen dezelfde soort boeken en vinden het alle drie heerlijk. Naar de kringloop ga ik meestal samen met mijn vriend maar dan ben ik alleen in het boekengedeelte en vinden we elkaar later weer op andere stukjes.

5. Wat trekt je aan in een boek?
Dat is zo verschillend, soms gaat het om een goed verhaal en de andere keer om humor en makkelijk weg te lezen. Vaak gaat het bij mij ook op het uiterlijk al mag je een boek daar eigenlijk nooit op beoordelen.

6. Is er een specifiek genre waar je meteen naartoe gaat in een boekwinkel?
Feelgood altijd als eerst en daarna de wat meer serieuze boeken en thrillers. Met lezen ben ik heel divers en dat vind ik juist het leukste wat er is. Van een heerlijk romantisch boek naar een spannend boek vind ik fijn om zo niet verhaallijnen in elkaar over te laten lopen.

tag

7. Koop je boeken liever nieuw, tweedehands of maakt het je niet uit?
Nieuw is het fijnst, het voelt fijner mijn eigen boek wat nog helemaal netjes is. Tweedehands doe ik alleen als ik twijfel of ik een boek leuk vindt en als het er naar mijn oordelen goed uitziet. Een boek die helemaal verlezen is neem ik niet mee van de kringloop. Het moet er nog wel enigszins goed uitzien.

8. Hoeveel geef je gemiddeld uit aan boeken in de maand?
Gemiddeld over het jaar genomen denk ik toch ongeveer € 20,- Dit kan de ene maand 20 aan één boek zijn en de andere maand dat ik 4 boeken heb gekocht voor maar € 5 totaal.

9. Heb je jezelf wel eens een boek-shopverbod opgelegd?
Dit jaar niet maar in juli heb ik voor het eerst in een lange tijd geen boek gekocht. Wel fijn want dat betekend minder druk op de stapel nog te lezen boeken. Maar een boek-shopverbod vind ik belachelijk als ik iets wil koop ik het.

10. Hoe lang duurt het voordat je aan een boek begint nadat je hem hebt gekocht?
Boeken die ik net gekocht heb lees ik sneller dan de boeken die er nog liggen om te lezen. De boeken die er nog liggen verdwijnen dan een beetje naar de achtergrond. Toch pak ik steeds meer uit de stapels die er nog liggen omdat ik benieuwd ben naar de boeken die ik mee neem.

11. Koop je liever meerdere voordelige, dunne boeken, of één duur, dik boek?
Dat maakt me niet uit als ik het boek wil neem ik het dik of dun, goedkoop of duur. Ik denk dat dit echt mee brengt of je het graag genoeg wilt lezen of niet waarom je de keuze maakt. Tegenwoordig koop ik veel boeken bij de kringloop maar dat maakt de keuze makkelijker om een voor mij nieuwe auteur te ontdekken. Is het boek € 20,- en geen idee hoe de auteur schrijft dan is dat soms wel een drempel. Wanneer bij de kringloop een boek voor 1 of 2 euro ligt is de keuze gemakkelijker gemaakt.

12. Heb je nog iets te zeggen over je boekverslaving?
Boeken zijn een fijne verslaving ze kunnen me laten lachen en huilen. Het liefst zou ik wel een snellere lezer willen zijn gewoon iets minder elk woord bijna letterlijk moeten lezen. Verder is het heerlijk om in boeken te verdwalen.

Wil je de tag invullen, doen! Laat het me weten wat dat is alleen maar leuk om te lezen bij een ander.