Lezen; The Book Buying Tag

Op twitter las ik al dat ik getagt was voor deze boekentag en afgelopen maandag las ik de tag bij Annelies van boekboetiek  met een super lief bericht; Wie tag je? Patricia van Donderdesign (@Donderdesign). De laatste is geen strikte boekenblog, maar Patricia schrijft ook vaak over boeken, dus verdient zij het ook om deze tag te krijgen!

Elke zondag zal mijn blog in het teken van boeken staan. Boeken die ik heb gekocht, gelezen, wil hebben. Maar ook leuke gadgets voor je boeken, mooie boeken, eigenlijk alles wat met boeken te maken heeft kan voorbij komen. Deze zondag begin ik met The Book Buying Tag want na zo’n lief berichtje kan ik het niet maken om hem niet te beantwoorden.

1. Ben jij verslaafd aan boeken kopen?
Ik ben zeker verslaafd aan boeken kopen, vorig weekend heb ik me nog in moeten houden om niet op bestel te drukken. Ik wil namelijk minimaal de helft van mijn boeken lezen voordat ik weer wat koop. Of me dit lukt weet ik niet maar we gaan het proberen.

2. Wanneer koop je meestal boeken?
Op het Boekenfestijn in Rotterdam of wanneer ik in een boekhandel kom maar gelukkig gebeurt dat laatste niet vaak dus kom ik ook niet in de verleiding.

3. Hoeveel boeken koop je meestal per keer?
Op het boekenfestijn heb ik altijd rond de € 100,- bij me en daar koop je toch 20 boeken per keer en het zou zelfs meer kunnen als je het goed doet. In een gewone winkel probeer ik me te beperken tot maximaal twee.

4. Ga je meestal alleen boeken kopen, of met iemand samen?
Boekenkopen kan ik het beste met mijn zus of moeder. We lezen dezelfde soort boeken en vinden het alle drie heerlijk.

5. Wat trekt je aan in een boek?
Dat is zo verschillend, soms gaat het om een goed verhaal en de andere keer om humor en makkelijk weg te lezen. In het uiterlijk rustig en mooi vormgegeven. Wanneer het kan dan hoop ik op dat kleine beetje extra zoals het boek van Dyanne dat verbaasde me echt hoe super mooi dat eruit ziet.

6. Is er een specifiek genre waar je meteen naartoe gaat in een boekwinkel?
Chicklit altijd als eerst en daarna de wat meer serieuze boeken

7. Koop je boeken liever nieuw, tweedehands of maakt het je niet uit?
Nieuw is het fijnst, het voelt fijner mijn eigen boek wat nog helemaal netjes is. Tweedehands doe ik alleen als ik twijfel of ik een boek leuk vindt.

8. Hoeveel geef je gemiddeld uit aan boeken in de maand?
Gemiddeld over het jaar genomen denk ik toch ongeveer € 20,-

9. Heb je jezelf wel eens een boek-shopverbod opgelegd?
Het laatste boek wat ik gekocht heb was in september en dat heb ik nog steeds vol gehouden en hoop dit ook te kunnen tot eind van het jaar.

10. Hoe lang duurt het voordat je aan een boek begint nadat je hem hebt gekocht?
Boeken die ik net gekocht heb lees ik sneller dan de boeken die er nog liggen om te lezen. De boeken die er nog liggen komen bijna allemaal van het boekenfestijn en dan heb ik opeens een overload aan boeken en dan blijven er wel eens een aantal ongelezen.

11. Koop je liever meerdere voordelige, dunne boeken, of één duur, dik boek?
Dat maakt me niet uit als ik het boek wil neem ik het dik of dun, goedkoop of duur.

12. Heb je nog iets te zeggen over je boekverslaving?
Boeken zijn een fijne verslaving ze kunnen me laten lachen en huilen.

13. Wie tag je?
Er zijn er al zoveel getaged, misschien deze ook al cravingpages maar iemand anders kan ik niet verzinnen.