Lezing Marco de Paauw

Lezing Marco de Paauw

Weer een lezing bij kamera-express, twijfelen of ik het zou doen. Natuurfotografie…. ja of nee. Het zijn al zulke drukke weken…. Hell ye we doen het gewoon.

20 november 19.45 begon de lezing, 19.30 vertrok ik van mijn werk om 5 minuten later bij kamera express te staan. Na een dagje werken van 8.15 tot 19.30 wist ik niet of ik deze avond nog helemaal mee ging krijgen. Heel de avond heb ik genoten, geleerd en ben ik geïnspireerd. De lezing natuurfotografie werd gegeven door Marco de Paauw en man wat een enthousiaste heeft hij.

Zijn werk is zijn passie en hij vind het leuk om zijn passie te delen. Door middel van zijn foto’s legde hij uit hoe hij te werk gaat, het begon met foto’s genomen in Nederland, vooral in de biesbos wat een tijd lang zijn achtertuin is geweest. Zijn foto’s zijn geen toeval treffers er zit maanden werk aan vooraf, de plek ontdekken, het dier leren kennen, het dier gewent laten raken aan een camera en dan na soms vier maanden de foto maken die hij al die tijd in zijn hoofd had.

Dingen die ik geleerd heb

  • Blijf zoeken naar perfectie
  • Blijf je compositie verbeteren
  • Investeer in je gebied, kijk hoe de beesten er leven, hoe het licht het mooist is. Weet alles van je eigen omgeving zodat je ook daar de mooiste platen kan maken.

Natuurlijk heb ik nog veel meer geleerd maar sommige dingen ga ik eerst uitproberen om te kijken of ze ook voor mij werken. Zoals bladen of besjes nat sprayen in de winter zodat je de volgende dag mooie vorst op de bladen of besjes hebt.

Lezing Marco de Paauw

Op het Youtube kanaal van Marco staan ook een paar filmpjes

Alle foto’s zijn gemaakt door Marco de Paauw