drie

Liane Moriarty – Drie wensen

Drie wensen is het eerste boek wat Liane Moriarty schreef. In Nederland komt het nu pas uit na Het geheim van mijn man, Grote kleine leugens en Bijna echt gebeurt. Twee van de drie boeken die al verschenen zijn heb ik gelezen en van genoten. Zal dat met Drie wensen weer zijn?

Ze zeggen dat ongeluk altijd in drieën komt, voor de zussen Lyn, Cat en Gemma Kettle, is dit in het jaar dat ze 33 worden niet anders. Lyn heeft moeite om de juiste balans te vinden tussen het moederschap, haar werk en haar huwelijk. Cat, die al haar vrienden jaloers maakt met haar perfecte huwelijk, heeft niet in de gaten dat haar man een geheim verbergt dat haar leven op zijn kop zal zetten. En Gemma, die maar niet weet wat ze wil, verandert elke paar maanden van baan én van vriend, al heeft ze nu een man ontmoet bij wie ze weleens rust zou kunnen vinden. In deze turbulente tijden is de band tussen de drie zussen sterk genoeg om alles samen te doorstaan. Tot de avond van hun vierendertigste verjaardag. Tijdens een etentje worden onthullingen gedaan en dingen uitgesproken, die niet meer terug te nemen zijn…

drie

Achteraf heb ik ontdekt dat Drie wensen Liane haar eerste boek is en heel eerlijk, dit kon je wel een beetje merken vooral als je de andere boeken gelezen hebt. De personages zijn net wat minder uitgewerkt en het plot ligt iets meer voor de hand dan dat ik gewend ben uit de andere twee boeken. Tijdens het lezen had ik een klein beetje moeite met erin komen maar toen ik eenmaal in het verhaal zat en de personages duidelijk voor me had las het echt heel erg lekker. De humor die Liane in haar boeken brengt komt ook zeker voorbij en vooral door één van de zussen dus heel het boek door kan je humor vinden.

De terugblikken zorgen ervoor dat je de drieling beter leert kennen, waarom ze zo zijn, hoe hun band is en die met hun ouders en mannen. De meiden zijn alle drie anders en dat zorgt dat ik me kan verplaatsen in één van de meiden. Voor elke lezer is er denk ik wel een herkenning met één van de personages en dat is altijd fijn dan kan je je beter inleven in het boek.

Even wennen dat het een iets ander soort boek was van Liane Moriarty en de echte mysterie ontbrak maar toen ik dat los liet heb ik zeker genoten van dit boek en de drie verschillende personages die zo perfect bij elkaar passen.

Drie wensen van Liane Moriarty is voor € 15,00 te koop bij bol.com (dit zijn affiliaitelinks – dat betekent dat als je een boek via deze link besteld, ik een percentage van de opbrengst krijg.)

Recensie exemplaar met dank aan Uitgeverij A.W. Bruna