Lianne

Lianne Keemink – Je kan het (doen!)

Ontspannen en gefocust de leuke en minder leuke dingen van het leven aanpakken dat wil ik. Hoe ga ik dat doen als ik moe, gestrest, veel te doen heb? Ik weet het soms niet hoe ik de dingen moet doen die ik wil doen naast mijn werk. Hoe deed ik dat heel wat jaar geleden of zelfs nog twee jaar geleden? Ik verslond boeken, schreef recensies en andere teksten, trainde voor een halve marathon en nu….. Ik val in slaap negen van de tien keer wanneer ik met een boek in mijn handen zit. Natuurlijk doe ik nog wel dingen maar het is anders, Lianne gaat me helpen.

Lianne Keemink

Lianne Keemink, de persoon die naar mij toe kwam bij een girls run in Rotterdam heel wat jaar geleden. Ik kon niemand en dan ben ik zo’n akward alone persoon, maar Lianne kende ook niemand en herkende mij van social media. Super leuk en gezellig was dat. Lianne, de schuldige aan mijn Lilys garden verslaving die ik eens in de zo veel tijd heb. Ik die de updates van Beyonce en Kyra mist als Lianne even offline is :D. De persoon die ik leerde kennen door The Self Help Hipster blog, ik heb denk ik elke blog gelezen en toen kwamen er echte boeken. Je moet (bijna) niks gevolgd door Dingen anders doen. Nu is er Je kan het (doen!) en die kwam met een signeersessie in de Donner. De Donner is echt goals als je uit Rotterdam en omstreken komt. Dat was vroeger de boekenhemel en dat is het weer.

De Donner

Met mijn boeken ging ik op een vrijdag naar mijn werk om aan te geven; vanmiddag ben ik eerder weg; ik moet naar de Donner. Lianne was zo heerlijk enthousiast en ze zat daar aan een mega tafel met allemaal boeken. Eerst een enorme knuffel en wat kletsen. Toen was het tijd om het boek te signeren. Daar kwam ik met alle drie haar boeken aan en vroeg of ze ze alle drie wilde signeren. Pas thuis las ik de woorden die Lianne heeft geschreven in mijn nieuwste boek. ♥

Lianne

Je kan het (doen!)

Misschien kom je niet voor dit verhaal wat je hierboven leest maar alleen voor wat ik van Je kan het (doen!0 vindt. Daar past dit hele verhaal voorafgaand aan bij. Ik wil bloggen, schrijven over wat ik leuk vindt. Tijd maken om te bloggen en creatief bezig te zijn dat is wat ik de komende tijd ga leren weer te doen. Mijn drilsergeant heb ik per 2 mei ontslagen. Dit gaat mij mentale ruimte geven en kan ik aan de slag gaan met de tips die Lianne geeft in Je kan het (doen!).

Een zelfhulpboek lezen is altijd een hele persoonlijke ervaring. Mijn boek zit vol post-it notes. Wat voor mij interessant is of werkt hoeft voor jouw totaal niet zo te zijn. Dit komt omdat je tijdens het lezen van een zelfhulpboek eruit haalt wat je op dat moment (het meest) nodig hebt. Lees je het boek over twee jaar weer kan je er hele andere dingen uithalen.  Je kan het (doen!) heeft Lianne geschreven om ons te helpen maar we moeten zelfstandig aan de slag. Ze leert ons dat je het kan. Actief de dingen doen die je wilt of moet doen, je niet laten stoppen door jezelf, je leven of anderen.

Voor je aan de slag gaat lees je over de verschillende waarheden die we ons zelf wijsmaken, de mens om je heen. Lianne laat je nadenken of oefenen tijdens het lezen van haar boek. Nadenken over wat voor jou essentiële elementen zijn die jou jou maken. Hoe de inspanning-ontspanningsbalans is in jouw leven. En zo nog veel meer vragen die je na elk hoofdstuk kan beantwoorden door wat je gelezen hebt.

BVA Trainingskamp

Heel het boek door is het niet alleen lezen maar dus ook nadenken over jezelf en wat je wilt doen. Vanaf pagina 192 ga je aan de slag met BVA trainingskamp. B – Beginnen. V – Volhouden. A – Afmaken.  De kunst is je moet beter worden in beginnen. Hoe je dit leert en wat je tegen kan houden lees je in Je kan het (doen!). Natuurlijk gaat het niet alleen over beginnen want we beginnen op maandag allemaal weer aan een nieuwe week en op 1 januari aan een nieuw jaar. Volhouden, het midden stuk dat is een pittige en Afmaken. Aan de tips heb ik zeker wat.

De komende weken ga ik met de BVA aan de slag en dan vooral Beginnen wil ik me momenteel op focussen. Moe, gewoon even wat doen al is het de planten verzorgen het is een actie, een doen. Starten. Één van de beste tips; Doe dit in elk geval zeven tot veertien keer. Je hoeft dit niet eenentwintig keer achter elkaar te doen voordat het telt. Het gaat erom dat het de komende weken in elk geval zeven tot veertien keer gebeurt. De gewoonte komt vanzelf we zijn bezig met het oefenen van beginnen.

Als ik je één van Lianne haar boeken mag aanraden dan is het Je kan het(doen!) ik heb tijdens het lezen al dingen geleerd en ben ik aan het toepassen. Op naar nog meer lessen die worden geleerd en toegepast. Het is heerlijk geschreven: Hier en daar een grap, direct zoals je bij Lianne online ook gewent bent maar met een nuance. Het is zeker een liefdevolle schop onder je kont, want Je kan het (doen!).

Ben je nu benieuwd naar Je kan het (doen!) van Lianne Keemink dan zou ik zeggen ren naar de Donner of je boekwinkel om de hoek of ga gewoon even naar klik klik om het boek te bestellen (dit zijn affiliaitelinks – dat betekent dat als je een boek via deze link besteld, ik een percentage van de opbrengst krijg.)

Recensie exemplaar met dank aan Uitgeverij A.W. Bruna