Martens

Lidewij Martens – Steigereiland

Soms lees je een achterkant van een boek en weet je dit boek moet ik lezen. Je hoopt dan ook dat je ervan gaat genieten. Eigenlijk weet je al dat dit gaat gebeuren. Waarom daar kan ik de vinger niet precies op leggen maar bij Steigereiland van Lidewij Martens was dit ook zo. Ik las de tekst van de achterzijde en wist dat ik dit boek moest lezen en ervan zou gaan genieten. Had het te maken omdat het in Rotterdam afspeelt?

Lin moet altijd schipperen. Ze schippert tussen haar functie als rechercheur in de regio Rijnmond en haar officieuze rol als ordebewaker op Steigereiland. Steigereiland is een kleine gemeenschap van woonbootbewoners waar zij al heel haar leven deel van uitmaakt. Als er een drugsvondst wordt gedaan, krijgt die zaak topprioriteit. Maar dan verdwijnt de vijftienjarige Sabine, Lins buurmeisje en zwemmaatje.
Niet alleen wordt Lins ex daarmee in verband gebracht, ook brengt het Lin terug naar een noodlottig ongeval in het verleden. Is zij in staat Sabine op tijd te vinden, of komt het allemaal te dichtbij?

Martens

Wat vond ik van dit boek?

Wanneer je in Steigereiland van Lidewij Martens gaat lezen zit je direct in het verhaal. Er gebeurt van alles. In steigereiland zijn meerdere verhaallijnen die door elkaar lopen. Je hebt het onderzoek naar de drugszaak en de zoektocht naar het vermiste buurmeisje van Lin, Sabine. Je maakt de onderzoeken in deze beide zaken mee en deze zijn heel belangrijk in het verhaal. Ondanks dat er twee politiezaken spelen is Lin haar privéleven ook heel belangrijk in dit boek. Lin is zo belangrijk dat ik denk dat dit wel meer dan één boek had kunnen zijn met Lin haar privéleven als rode draad erdoorheen. Zowel haar verleden als de band met de mensen van Steigereiland zijn belangrijk.

Dit verhaal heeft zoveel verschillende lijnen dat ik telkens weer verbaasd ben als er een link wordt gelegd tussen bepaalde personen of gebeurtenissen. Een link die ik niet direct aan zag komen. Deze linken worden gelegd tijdens de politieonderzoeken of op steigereiland. Het verhaal leest heel vlot doordat je van verhaallijn wisselt. Dit houd de vaart enorm in het verhaal want de verdwijning van Sabine en de zoektocht naar haar gaat moeizaam. Dit is wel heel realistisch want in het echte leven gaat het denk ik ook wel op deze manier. Niet iedereen wordt snel gevonden en weten ze waarom iemand verdwijnt.

Verrast hoe ik genoten heb van Steigereiland

Ondanks dat ik verwachtte dat dit echt een boek voor mij zou zijn ben ik verrast hoe erg ik genoten heb van dit boek. Het boek van Lidewij Martens hield me vast. Ik wilde weten waar Sabine was, leefde ze nog of was er met haar hetzelfde gebeurt als met het zusje van Lin. Wat was er eigenlijk precies gebeurt met het zusje van Lin? De drugszaak hield me minder bezig, ik vond het wel leuk dat Lin een partner kreeg die jong is en nieuw dat geeft een leuke balans en gedrevenheid. Tot de laatste bladzijdes was het een raadsel wat er allemaal gebeurt was en zo kwam het einde zeker als een verrassing. Ik zie wel meer boeken zitten die over Lin gaan.

Wat een heerlijk boek, spanning tot het einde en voor maar € 7,50 Te koop bij Bol.com (dit zijn affiliaitelinks – dat betekent dat als je een boek via deze link besteld, ik een percentage van de opbrengst krijg.)

Recensie exemplaar met dank aan Uitgeverij HarperCollins