Lili Chin - Kattenpraat

Lili Chin – Kattenpraat

Mijn katten, ik zou ze wel eens echt willen spreken. Niet alleen mauw en een staartzwaai of een koppie maar echt willen weten wat ze denken. Waarom rent Donder op zijn leeftijd nog door heel het huis. Is Bram een indringer voor hem of kunnen ze vriendjes worden? Voelt Mevrouw Mieps zich veilig of is ze bang. Vragen die ik zou willen stellen maar die niet kunnen. Ik probeerde wat te ontdekken met het boek Kattenpraat van Lili Chin

chin

Waar gaat Kattenpraat van Lili Chin over?

Met Kattenpraat in handen heeft jouw kat geen geheimen meer voor je. Leer alles over de lichaamstaal van je kat lezen met deze speelse, informatieve gids over kattengedrag als spinnen, krabben, kneden, miauwen, klappertanden, jachtspel en de zoomies. Wist je bijvoorbeeld dat hoe verder je kat zijn oren uit elkaar houdt, hoe minder relaxed hij zich voelt? Of dat als je kat je kopjes geeft, hij genegenheid toont, aandacht vraagt of je laat weten dat jullie vrienden zijn?

Dit gedrag (en nog veel meer) wordt uitgelegd en geïllustreerd in levendige illustraties, zodat je je kat kunt helpen zich veilig, comfortabel, sociaal en gelukkig te voelen. Kattenpraat barst van essentiële info voor iedereen die het genoegen heeft samen te wonen met een kat.

chin

Wat vond ik van Kattenpraat?

Donder is al 14 jaar in mijn leven. Echt al lang als je er zo over nadenkt. In al die jaren leer je nog steeds van en over je kat. Donder is heel expressief. Die praat met zijn blik, oren en staart. Mieps die is stiller, op zichzelf die is meer van haar mauwtjes of haar oren bewegen. Bram is nieuw voor ons het afgelopen jaar en die toont heel erg met mauwen en de staart en getrappel. Elke kat is heel anders. Tijdens het lezen van Kattenpraat heb ik zeker wat antwoorden gekregen. Natuurlijk weet ik nog niet of Bram een indringer is of dat hij bij ons mag komen wonen. Wat ik wel geleerd heb is wat sommige trekjes betekenen. Heel behulpzaam en zeker voor een nieuwe katteneigenaar kan dit boek heel handig zijn om de kat beter te leren kennen.

Hierboven zie je heel goed hoe de tekst wordt versterkt door de illustraties in het boek. De illustraties zijn echt heel leuk en goed gedaan. Het boek staat echt boordevol illustraties en daarmee is het een leuk informatief boek geworden. Voor kinderen leuk om mee te kijken en te leren over hun kat en voor de kattenmama en papa’s zeer informatief om hun kat beter te begrijpen. De teksten zijn kort, begrijpelijk en voorzien van de nodige informatie en geen overbodige verhalen eromheen.

Kattenpraat van Lili Chin is een leuk boek voor jezelf maar zeker om aan een kattenmama of kattenmama to be te geven. Met het boek van Lili Chin lees je op een leuke en makkelijke manier over de gedragingen van je kat. Kattenpraat van Lili Chin is voor € 14,99 te koop via bol.com (dit zijn affiliaitelinks – dat betekent dat als je een boek via deze link besteld, ik een percentage van de opbrengst krijg.)

Recensie exemplaar met dank aan Uitgeverij Mus