watertrappelen

Lili Reinhart – Watertrappelen

Soms krijg ik boeken die ik niet verwacht. Dat was met Watertrappelen van Lili Reinhart maar ik ben blij dat ik deze bundel heb mogen lezen. Mijn Muse verzameling aan poëzie groeit in de kast, sowieso groeit mijn poezie in de kast en dat vind ik mooi. Deze bundels zijn ook mooi in uiterlijk en de softtouch cover vind ik heerlijk in mijn handen als ik aan het lezen ben. 

Watertrappelen is de eerste dichtbundel van Lili Reinhart. Lili Reinhart is acteur en een voorvechter van mental health awareness. Lili Reinhart is vooral bekend van haar rol als Betty Cooper in de dramaserie Riverdale. Naast acteur schrijft ze teksten en die zijn gebundeld in Watertrappelen.

Deze dichtbundel verkent het euforische begin van jonge liefde, het gevecht tegen angst en depressie op de voorgrond van roem, en het onvermijdelijke hartzeer dat voortkomt uit passie. Lili’s woorden reflecteren haar eerlijkheid en haar unieke perspectief: herkenbaar maar toch intiem, provocatief maar geruststellend. Haar gedichten zijn het werk van een storyteller die opbloeit.

Ik neem al lang
geen foto’s meer
van zonsondergangen.

Ik krijg de kleuren
nooit helemaal te pakken.

Hetzelfde geldt
voor jou.

De tekst hierboven heeft een mooie illustratie erbij gemaakt door Curt Montgomery. De illustratie versterkt de tekst. Alle illustraties in deze bundel zijn door Curt gemaakt en zijn sterk in hun eenvoud. Waar geen illustratie is heeft de bundel de ene keer een blanco pagina de andere keer een rode. Mooi vormgegeven en elke tekst sluit af met een handtekening teken van Lili. Persoonlijk vindt ik dit erg handig want er zijn teksten die over meer pagina’s lopen maar niet duidelijk direct zijn dat ze bij elkaar horen. Doordat je de handtekening niet ziet aan het einde van de pagina weet je dat de tekst verder gaat.

Lili Reinhart heeft een mooie bundel geschreven. Sommige teksten zijn gedachten gebundeld in een stukje tekst. Gebundelde woorden die ik snap maar zelf zo niet op zou kunnen schrijven en sommige toch weer wel. De ene tekst raakte me de andere was gewoon een mooie tekst. Ik was van deze bundel zeker meer onder de indruk dan Liefde staat je goed. Toch is het bij Poëzie erg belangrijk dat je het zelf probeert want ik vind het altijd heel erg persoonlijk.

Deze tekst hierboven ♥♥♥ zo is het echt!

Teksten, gedachtes, poëzie, het is altijd erg persoonlijk of je het wel fijn vindt om te lezen of niet. Mijn ervaring; geef je eraan over en lees. Niet uit elke tekst zal je iets kunnen halen maar geniet dan van hoe het geschreven is en denk erover na. Watertrappelen is voor €12,99 verkrijgbaar bij bol.com. (dit zijn affiliaitelinks – dat betekent dat als je een boek via deze link besteld, ik een percentage van de opbrengst krijg.)

Recensie exemplaar met dank aan Uitgeverij BBNC