Linda van Rijn - Villa Toscane

Linda van Rijn – Villa Toscane

Een literaire thriller van een schrijver die ik nog niet ken. Toch staan er van deze schrijver al drie boeken in mijn kast. Naast Villa Toscane staan ook Piste alarm en vakantievrienden in mijn boekenkast. Geen van de boeken nog gelezen maar wel goede verhalen gehoord over deze schrijver. Villa Toscane is de achtste thriller van Linda van Rijn. Ik koos om deze te lezen omdat hij zich afspeelt tegen de zonovergoten bergen in het prachtige Toscane met haar pittoreske plaatsjes. Hopelijk brengt het me in gedachten naar Italië en denk ik heerlijk terug aan onze tijd daar.

Als Carlo Marino zijn baan bij een bank verliest, besluiten hij en zijn vrouw Heleen te gaan voor de droom die ze al jaren koesteren: ze verhuizen met hun twee kinderen naar Toscane, waar ze in een oude hoeve een agriturismo beginnen. Na een grondige verbouwing en de nodige investeringen komen er al snel veel gasten en Carlo en Heleen genieten van hun nieuwe leven als gastheer en gastvrouw en van het fantastische Italiaanse leven. Net als de kinderen Florian en Sophia zijn ze helemaal ingeburgerd in de kleine gemeenschap. Maar wanneer er onverwacht vreemde dingen gebeuren op de agriturismo valt hun droomwereld in scherven. Een gruwelijke gebeurtenis brengt een verzwegen verleden naar boven en dwingt hun om hun complete toekomst op het spel te zetten.

Linda van Rijn - Villa Toscane

Ondanks dat het nog niet zomer is bracht dit boek me al in de zomer stemming. Graag had ik in het zonnetje gaan zitten en het boek gaan uitlezen. Ik kwam helemaal in de Italiaanse sfeer. Het boek leest lekker. Het verhaal is leuk, de opbouw naar Toscane toe is niet te lang maar wel duidelijk hoe het gegaan is en niet opeens dat ze in Toscane zitten. Je leest hoe ze leven en hoe het werken op de agriturismo in zijn werk gaat. Er worden kamers verhuurd en je komt zo in het leven van Carlo, Heleen en de kinderen. Op een gegeven moment vroeg ik me alleen af wanneer de spanning zou komen. Bij een literaire thriller hoort toch de spanning en de onwetendheid. Gelukkig duurde het niet lang meer voor het begon. Jammer genoeg was het niet heel spannend maar dat deed voor mij het boek niet minder fijn maken.

Villa Toscane vond ik erg leuk en lekker om te lezen. Als ik zo de recensies lees op andere blogs moeten de andere boeken beter zijn. Vergelijking heb ik niet maar ik ben nu al benieuwd naar Piste alarm en vakantievrienden.