Toonen

Linda Toonen – Hartenreis

De titel en de cover van Hartenreis van Linda Toonen sprak me enorm aan. De sfeer die de cover geeft is een warme herfst sfeer, een boek waar je in wilt duiken. De titel staat met een mooie handgeschreven letter erop en daarboven in de kleur van het busje Linda Toonen de schrijfster van dit boek. Een prachtige cover die menig oog naar zich toe zal trekken. Onder de titel staat; Een inspiratie doeboek om jouw authentieke stem te vinden en te volgen. Boeken die me aan zetten tot actie daar houd ik wel van dus aan de slag met lezen. 

Toonen

Wat er op de achterkant staat over Hartenreis

Wanneer psycholoog en schrijfster Linda Toonen voor de tweede keer in haar leven ontslag neemt zonder een concreet vooruitzicht op een nieuwe baan, raakt ze gefascineerd door de reacties uit haar omgeving. Deze reacties laten een menselijk dilemma zien: kiezen voor enerzijds intuïtie of anderzijds voor veiligheid en zekerheid. Linda herkent dit dilemma. Ook zij twijfelt en ervaart onzekerheden bij de authentieke keuzes die ze maakt. Ze besluit inspirerende vrouwen te interviewen die op belangrijke momenten in hun leven hun hart volgen.

Hun intuïtie bracht hen buiten de gebaande paden, welke angsten en onzekerheden kwamen zij tegen en hoe zijn ze daarmee omgegaan? Wat hebben de keuzes opgeleverd? De hartverwarmende interviews worden afgewisseld met praktische opdrachten en oefeningen die je uitnodigen dat te doen wat je diep van binnen het allerliefste wilt doen. Je mag in het diepe springen, met de oefeningen als stevig zwemvest. Hartenreis is een luchtig inspiratie-doeboek dat je aanmoedigt je authentieke stem te vinden en te volgen.

Toonen

Zes hoofdstukken en zes inspirerende verhalen.

In Hartenreis van Linda Toonen staan zes interviews met inspirerende vrouwen, vrouwen die hun hart zijn gaan volgen. Het eerste verhaal is het verhaal van Linda zelf waarin ze verteld hoe ze haar hart is gaan volgen maar ook wat er allemaal bijkwam. Want je hart volgen doe je niet zomaar, je hebt reacties uit je omgeving, tegenslagen, dingen die je moet uitzoeken, ondernemen en door het verhaal van Linda zelf en de verhalen van de andere dames lees je wat het met je doet.

Toonen

De zes hoofdstukken gaan over jouw reis. Wat heb je nodig voor je reis, waar gaat je reis naartoe, de uitdagingen op je pad; jezelf en je omgeving, wie gaan ermee op reis en de resi van de held. In het eerste hoofdstuk worden er een aantal vragen gesteld. Hierbij heb je drie antwoorden. 1. Zet het boek terug in de kast! Dit is niet de juiste tijd. 2. Geef het boek aan een vriend(in). 3. Hoe ben je in godsnaam aan dit boek gekomen? Zet het op marktplaats in de hoop dat een hipster je van dit boek verlost.  Daarna staat er Top! Je bent nog steeds aan het lezen, dus ik ga ervan uit dat het antwoord op de vraag ja is. Dus je bent beried op avontuur te gaan met alle uitdagingen erbij.

Toonen

Heel eerlijk vond ik dit stukje een beetje raar. Ja ik heb een wens maar nee dat is niet winstgevend om direct mee te beginnen. Het is waarschijnlijk verstandig met kleine stappen ervoor te gaan naast mijn huidige baan. Stappen durven nemen maar drastisch stoppen met werken om een andere droom kans te geven is niet te doen. Dit betekend niet dat ik moet stoppen met lezen omdat ik niet vol ja kan zeggen om deze reis aan te gaan. Ik ben niet gestopt met lezen, ik ben doorgegaan om de mooie interviews te lezen, de tips te lezen in de hoofdstukken en vragen te beantwoorden.

Toonen

Vormgeving is zo fijn

De vormgeving van Hartenreis is erg fijn. De interviews zitten allemaal op roze pagina’s dit is een herkenpunt dat je weet dat je nu tekst gaat lezen dat niet bij de werkzame informatie hoort. Door het boek heen zijn er zachte kleuren gebruikt zoals je hierboven kunt zien met de koptekst in een aquakleur en het vlak in een pastelkleur. Het geeft een rustige sfeer de kleurstellingen die gebruikt zijn. Tussendoor vind je prachtige natuurfoto’s met af en toe een mooie tekst erop.

Hartenreis van Linda Toonen is een mooi en inspirerend boek waar je lekker mee aan de slag gaat. Hoofdstuk drie met waarden en mindfulness vond ik het fijnst om te lezen en wat van te leren. Hartenreis is voor € 24,95 te koop bij bol.com (dit zijn affiliaitelinks – dat betekent dat als je een boek via deze link besteld, ik een percentage van de opbrengst krijg.)

Recensie exemplaar met dank aan Uitgeverij Palmslag