Genadeloos

Lis Lucassen – Genadeloos

Genadeloos is het tweede deel van de California Campus serie dat geschreven is door Lis Lucassen. Vorig jaar las ik Grenzeloos. Van Grenzeloos zei ik “Een fantastisch New Adult boek van Nederlandse bodem die echt goed is”. Dat legt de lat hoog voor het tweede deel natuurlijk.

De cover van Genadeloos past perfect bij die van Grenzeloos. Ik hou ervan als een serie wel dezelfde sfeer heeft in de covers. De kleuren zijn wel anders deze sfeer is warmer. Het trekt me zeker aan om het boek op te pakken en de achterkant te lezen waar het boek over gaat.

Als de Nederlandse uitwisselingsstudent Dani aankomt in Californië, valt ze met haar neus in de shit. Haar kamer is dubbel verhuurd en zij is te laat. Ze wordt snel ondergebracht in de bungalow van een van de universiteitsdocenten…. waar ook de zoon van deze docent blijkt te wonen. Deze Jackson is niet alleen superaantrekkelijk, maar ook nors en ongrijpbaar. Wat Dani niet weet, is dat Jax gebukt gaat onder een vreselijk schuldgevoel. Hij heeft zijn leven goed verkloot en dat van zijn dierbaren erbij. Dani doet haar best om Jackson terug te halen naar the bright side of life. Dat is niet makkelijk, vooral omdat hij haar niet wil opzadelen met zijn problemen. Want wat als hij dit ook verknalt? Wat Jax niet weet, is dat Dani zo haar eigen trauma’s heeft om te overwinnen. En nog belangrijker; dat ze hoe langer hoe meer voor hem valt.

Wat een boek heeft Lis Lucassen geschreven met Genadeloos. De ondertitel van dit boek is Als liefde je breekt en die past zeker bij dit deel wat vooral gaat over Jax en Dani. Het boek bevat alles, humor, verdriet, spanning en liefde. Het is een boek waar zware thema’s aan bod komen zoals rouw- en traumaverwerking en psychische problemen. Ondanks de grote problemen blijft het een fijn te lezen boek met veel liefde. De problemen zorgen voor genoeg diepgang van de hoofdpersonen en daardoor blijft het geen oppervlakkig verhaal.

Het begin is leuk door het strugge begin tussen Dani en Jax. De liefdes momenten zijn echt heerlijk om bij weg te dromen. Het zijn ook momenten die gewoon heel real zijn. Zoals samen op de bank zitten en iets gaan kijken samen en niet weten wat je met elkaar op dat moment moet en hoe te reageren op elkaar. Het einde zag ik een deel aankomen maar hoe dat uiteindelijk afliep dat had ik dan weer niet door dat het zou gebeuren. Ik heb genoten van Genadeloos. Het was romantisch, feelgood, vol emoties. Het bevat alles wat ik had gehoopt na het eerste deel en ze tippen aan elkaar ik kan niet kiezen welke beter is.

Genadeloos gelezen met een big smile maar ook met verbazing wat er gebeurt aan het einde en hoe het verhaal daarna verloopt.

Je kan dit deel los lezen van Grenzeloos maar ik zou gewoon lekker bij het eerste deel beginnen en dan gelijk door met Genadeloos. Koop Genadeloos voor €15,00 bij bol.com (dit zijn affiliaitelinks – dat betekent dat als je een boek via deze link besteld, ik een percentage van de opbrengst krijg.)

Recensie exemplaar met dank aan Uitgeverij Zomer & Keuning