grenzeloos

Lis Lucassen – Grenzeloos

Lis Lucassen voor mij een nieuwe auteur maar ze heeft al meer boeken geschreven. In de najaarsbrochure van uitgeverij Zomer & Keuning kwam ik haar boek al tegen maar tijdens het Summer Event ontmoette ik haar echt en presenteerde ze haar nieuwe boek; Grenzeloos. Ik werd direct nieuwsgierig maar het boek moest even wachten. Een te grote leesstapel maar Grenzeloos is nu gelezen.

De Nederlandse Rebecca gaat naar Californie om een semester te studeren, maar voorl om weg te vluchten van haar leven in Nederland. Op haar eerste dag ontmoet ze de eigenzinnige Dee, die bij de fietsverhuur op de campus werkt. Niet veel later wordt Rebecca op de fiets bijna aangereden door een jongen die aangeschoten achter het stuur zit. Één van zijn vrienden is Thor, stiefbroer van Dee en ster van het footballteam. Hij maakt een vuur in haar los dat ze nooit eerder heeft gevoeld. Zelfs niet voor David, de man met wie ze in Nederland nog altijd getrouwd is.

New Adult boeken zijn vaak geschreven door Engelse of Amerikaanse schrijvers neem. Mijn favorieten Mia Sheridan en Sophie Jackson daar moet Lis Lucassen mee concurreren en zo stap ik dan ook in het boek. Eerlijk? Misschien niet want ik leg de lat hoog. Op de presentatie dag waren de proeflezers enorm enthousiast dus die zorgen dat ook de lat hoog ligt.

Vanaf het begin zit ik lekker in het boek. Je komt direct in Rebecca haar leven in Amerika, wanneer ze daar arriveert arriveer ik zelf ook in het verhaal. Niet eerst het verhaal voorafgaand aan dit besluit maar vanaf daar komen we erachter waarom Rebecca in Amerika is. Langzaam leren we Rebecca kennen maar ook maken we kennis met Dee, Thor, Jackson en nog een aantal personen. Deze vier zijn echt de hoofdpersonen in het boek maar de randpersonen worden ook zo uitgediept dat ze niet maar randpersonen zijn. Nee ook van die mensen krijg je een goed beeld zoals van de Nederlandse club, Nathalie en David allemaal zijn ze meer dan een randpersoon ze hebben ook een persoonlijkheid. Iets wat ik heel fijn vind zo leeft heel de omgeving voor me.

Grenzeloos leest zo lekker gemakkelijk en vermakelijk dat wanneer je er na een paar regels weer helemaal in zit je het boek niet weg wilt leggen. Dit is een heel goed teken, het is interessant geschreven.  Het is een NA met veel diversiteit zonder dat het er heel dik bovenop ligt. Blank, getint, lesbisch, gelovig, niet gelovig. Toch krijg je van alles wat mee maar wordt dit op een goede manier in het verhaal gebracht en door elkaar geaccepteerd. Een mooie les om anderen te accepteren zoals ze zijn.

Liefde, drama, seks, geweld en diversiteit het komt allemaal voorbij. De erotische momenten in het boek zijn opwindend geschreven maar blijven elke keer weer heel netjes. Wanneer ik aan het lezen ben in Grenzeloos heb ik een moment gehad dat ik niet verder wilde lezen. Natuurlijk wilde ik wel verder lezen maar ik was zo geraakt door wat er gebeurt was, iets wat ik totaal niet zag aankomen. Terwijl ik net een erotisch moment heb gelezen en helemaal in de happy reader flow zit wordt ik geshokeerd met een gebeurtenis. Dat is echt een New Adult twist dat je weet er komt iets dat kan niet anders maar dit had ik zo niet zien aankomen. Wat een rollercoaster aan gevoelend had ik daar. (Mocht je mijn reactie willen zien dan kan dat in de vlog die morgen online komt).

Tweehonderd bladzijdes op één avond. De rest van de bladzijden de dagen ervoor maar tweehonderd achter elkaar. Ik was helemaal in het boek en kon pas slapen toen ik de laatste bladzijde had gelezen. De Nederlandse Sophie Jackson heb ik gevonden en dat is Lis Lucassen. Wanneer is het februari en kan ik Genadeloos gaan lezen?

Een fantastisch New Adult boek van Nederlandse bodem die echt goed is. Koop Grenzeloos is voor €15,00 te koop bij bol.com (dit zijn affiliaitelinks – dat betekent dat als je een boek via deze link besteld, ik een percentage van de opbrengst krijg.)

Recensie exemplaar met dank aan Uitgeverij Zomer & Keuning