Jonkman

Lisette Jonkman – Glazuur

Soms heb je boeken die al heel lang op je verlanglijstje staan. Dit heb ik met alle boeken van Lisette Jonkman en nu eindelijk heb ik haar eerste boek Glazuur gelezen. In 2012 verscheen Glazuur en nu 10 jaar later lees ik het pas en wat heb ik genoten van dit boek.

Waar gaat Glazuur over?

Sophie baalt van haar nietige baantje bij het grote reclamebureau CopyBlinders. Dat haar vroegere beste vriendin Karlin haar baas is geworden en een relatie heeft met Sophies grote liefde Rein, helpt ook niet mee. Als Sophie voor de zoveelste keer vernederd wordt, is de maat vol: ze neemt het heft in eigen handen. Hou je vast!

Dat het zo lang heeft geduurd om een boek van Lisette Jonkman te lezen snap ik niet want ik had het boek in twee dagen uit. Ja twee dagen, dat is echt wel even een recordje dat ik een boek uitlees. Meestal laat ik me afleiden door de domste dingen. Zelfs de was is soms belangrijker dan een boek maar niet bij Glazuur. Ik zat echt heerlijk in dit boek vanaf de eerste pagina.

Jonkman

Ik wilde echt blijven lezen en voor ik het wist was ik over de helft en de volgende dag vlogen de pagina’s voor mijn ogen voorbij. Het was precies wat ik er van hoopte: veel humor, scherpe opmerkingen en de liefde. Het verhaal vond ik ook erg vermakelijk. Er zat een lekker snel ritme in het verhaal en ik kon goed alle personen voor me halen doordat Lisette ze mooi beschrijft. Het werd echt een verhaal wat zich voor mijn ogen afspeelde. In één woord; Heerlijk! Heb met een glimlach zitten lezen.

Wil jij kennis maken met Lisette Jonkman of staat ze ook al lang op jouw verlanglijstje dan kan ik maar één ding aanraden; Koop Glazuur gewoon. Te koop bij bol.com voor € 21,99 (dit zijn affiliaitelinks – dat betekent dat als je een boek via deze link besteld, ik een percentage van de opbrengst krijg.)