staartje

Lizzie Shane – Kerstmis met een staartje

Nog een paar dagen en het is kerst. Het beste is dan een kerstverhaal lezen en dat heb ik dan afgelopen weekend ook gedaan. Ik las Kerstmis met een staartje van Lizzie Shane en heb genoten van dit boek.

De inwoners van Pine Hollow beschouwen hun stadje graag als de Mary Poppins onder de steden: vrijwel perfect in ieder opzicht. En dat is het ook, tenzij je lid bent van de gemeenteraad en ervoor moet zorgen dat alles zo perfect blijft.

Als Ben door een tragisch ongeluk zijn zus en zwager verliest, trekt hij in hun huis en neemt de zorg voor hun dochter Astrid op zich. Ook biedt hij schoorvoetend aan de taken van zijn zwager in de gemeenteraad over te nemen. Dat is met kerst geen pretje: Ben wordt gedwongen een moeilijke budgetbeslissing te nemen en sluit het plaatselijke asiel. Dat neemt hondenliefhebber Ally hem niet in dank af. Zij heeft nog drie weken de tijd om voor alle viervoeters een nieuw thuis te vinden en is daarnaast vastbesloten wraak te nemen op deze harteloze ambtenaar. Maar als Ally Ben leert kennen, blijkt hij veel redelijker – en knapper – dan verwacht.

staartje

Op de achterkant van het boek staat voor de fans van Jenny Colgan, Sophie Kinsella en Charlotte de Monchy. Van Sophie Kinsella heb ik veel boeken versleten en wanneer er ene boek van Charlotte de Monchy verschijnt lees ik hem bijna direct. Na het lezen van Kerstmis met een staartje schaar ik Lizzie Shane in de categorie Charlotte de Monchy. Humor afgewisseld met liefde en serieuze onderwerpen. Ik heb genoten van dit verhaal. Al direct wordt ik in het boek getrokken en dat alleen door Ally en Ben met hun intro hoofdstuk.

Afwisselend lees je tussen Ben en Ally. Dit vind ik erg leuk want zo lees je hoe ze allebei over dezelfde situaties denken. Het is een fijne afwisseling tussen de visie van een man en een vrouw. Daarnaast worden beide personages beter uitgediept en leer je ze beiden beter kennen. Ben wilde ik af en toe meesleuren om actie te ondernemen en de andere keer deed hij weer iets uit zichzelf waar ik van smolt.

Het vinden van een thuis

De kerstsfeer komt tijdens het lezen goed naar voren en ik zie een idyllisch dorpje voor me. De kerstlichtjes bij de huizen en het dorpsplein met alle mensen bij de kerstboom. Dit komt zeker door de beeldende manier van schrijven wat Lizzie Shane heeft en dat spreekt me erg aan. Ik waande me echt even in Pine Hollow. Ally probeert een plek te vinden waar ze zich thuis voelt want in New York voelt ze zich niet thuis en door het overlijden van haar ouders heeft ze geen echt thuis meer. De les; het vinden van een thuis is een gevoel geen plek.

Kerstmis met een staartje is een heerlijk kerstverhaal waar je echt even induikt en de kerstsfeer voelt. Het boek is voor €15,99 te koop bij bol.com . (dit zijn affiliaitelinks – dat betekent dat als je een boek via deze link besteld, ik een percentage van de opbrengst krijg.)

Recensie exemplaar met dank aan Uitgeverij Boekerij