Hollander

Loes den Hollander – Nooit alleen

Op de voorkant van het boek Nooit alleen van Loes den Hollander staan meerdere hoofden. Dit past perfect bij het personage Guusje. Wanneer een kaft een ah daarom moment krijgt in het boek dat vind ik echt leuk. Het hoeft niet gelijk voor de hand te liggen waarom er iets op de kaft staat maar wel is het leuk als de kaft echt goed bij het boek hoort.

Bij Aline rijst het vermoeden dat haar man Giel geheimen voor haar heeft. Of laat ze zich door haar ziekelijke onzekerheid op het verkeerde been zetten? Giel beweert dat ze zich vergist. Of is dat een leugen? Buurvrouw Guusje vertelt alarmerende verhalen. Maar kloppen die wel? Hoe de waarheid er ook uitziet, soms wil je hem niet te weten komen.

95 pagina’s, een dun boekje wat makkelijk weg zou moeten lezen en toch had ik met dit verhaal wat moeite. Of ik ooit nog een boek van Loes den Hollander zou lezen dat weet ik niet. Ik vond het voor een kort verhaal heel lang duren. Wat dus niet positief is voor een kort verhaal. Wat wel goed was is dat ik wel het einde wilde weten. Ik had natuurlijk kunnen stoppen maar mijn interesse was wel zo ver gewekt dat ik het einde moest weten. Had Giel echt geheimen en wat doet Guusje allemaal en hoe zit het met haar verleden. Het einde is open, dit kan je leuk vinden of niet maar in dit geval ging ik zelf bedenken wat gaat er nu gebeuren. Dat is dan wel weer leuk.

Het boek is voor €7,95 te koop bij bol.com (dit zijn affiliaitelinks – dat betekent dat als je een boek via deze link besteld, ik een percentage van de opbrengst krijg.)