Lori Nelson Spielman Een bijzonder jaar

Lori Nelson Spielman Een bijzonder jaar

Sommige boeken staan een tijdje op mijn to read list andere boeken staan daar maar heel kort op. Het boek Een bijzonder jaar van Lori Nelson Spielman heeft maar kort o mijn to read lijstje gestaan. Door Maaike van Uitgeverij Boekerij kwam dit boek op mijn to read lijstje, alweer een boek wat ik graag wilde lezen door haar. Heeft ze deze keer ook weer gelijk? Van Het huis op de heuvel heb ik enorm genoten zal ik dat bij Een bijzonder jaar ook gedaan hebben?

Brett Bohlinger is kapot van verdriet wanneer haar moeder op jonge leeftijd overlijd.Haar moeder runde een succesvol bedrijf en Brett dacht het van haar over te nemen maar die functie gaat naar haar schoonzus. En dan krijgt ze ook nog te horen dat ze haar erfenis niet krijgt. Wel heeft haar moeder een brief aan haar dochter achtergelaten, met daarin een lijstje met levensdoelen die Brett als tiener voor zichzelf opstelde. Als zij deze doelen binnen een jaar bereikt, zal Brett alsnog haar erfdeel ontvangen.

Maar Brett is niet meer het meisje dat ze vroeger was. Haar moeder moet toch hebben geweten dat de ambities van een tiener niet passen in het leven van een volwassen vrouw? Als Brett op zoek gaat naar haar lang vervlogen dromen, wordt echter al snel duidelijk dat de mooiste dingen soms gebeuren op de meest onverwachte momenten…

Een-bijzonder-jaar-1

Wat vond ik van Een bijzonder jaar?
Het boek Een bijzonder jaar heeft al mijn verwachtingen waar gemaakt en meer, het was een heerlijk boek. Ik verwachte een zielig verhaal en het begint ook wel zielig maar het veranderd in een heel mooi verhaal. Je leert Brett goed kennen en alle emoties komen voorbij geen moment vind ik het ongeloofwaardig hoe Brett haar doelen bereikt. De manier hoe Lori Nelson Spielman dit boek heeft geschreven leest erg lekker. Je leest alles vanuit Brett en dat vind ik wel fijn, ik heb de laatste tijd veel boeken gelezen uit meerdere personen en dat dit uit één persoon geschreven is vond ik erg fijn omdat het precies bij dit verhaal past. De personages om Brett heen zijn ook erg leuk vooral Brad is een leuk personage. Naast dat het een heerlijk leesboek is heeft het boek een les: Blijf niet in het vertrouwde hangen neem de stap en doe wat jij wilt. Maak wat moois van je leven.

Vormgeving van het boek
Steeds meer mensen lezen digitaal maar mij niet gezien (op een paar boeken na). Met digitaal lezen ervaar ik niet hetzelfde als met een fysiek boek in mijn handen hebben. Dit boek is weer prachtig. Een harde kaft, linnenpersing papier en spot uv lack op bepaalde plekken. Het ontwerp is prachtig van de voorzijde, ik sla het boek open en het vel wat vaak maar één kleur heeft is nu gedecoreerd met allemaal kleine objecten, een paard, een hond, een huis, de dingen van de lijst van Brett. De handgeschreven brief is ook in een handgeschreven lettertype gedaan en wanneer er een brief van de moeder van Brett wordt voorgelezen wordt dit in cursief gedaan.

Een bijzonder jaar is een aanrader om te lezen. Het is een mooi verhaal en ik heb genoten van elke pagina en zoals gewoonlijk hoe verder ik kwam hoe sneller de bladzijdes voorbij vlogen.

Binnenkort komt van Lori Nelson Spielman Vergeef me uit en deze zet ik zeker op mijn to read lijstje want ik wil graag nog een boek van deze schrijfster lezen.

Koop bij bol.com

Bewaren