Love to make my own cards

Zeven jaar geleden werkte ik bij Hallmark en maakte ik elke dag kaarten. De kaarten die ik maakte waren in het Duits, vaak moesten bestaande kaarten omgetoverd worden tot een “Duitse” kaart. Na nog geen jaar hier te hebben gewerkt ben ik gestopt en ander werk gaan zoeken. Bij een kleine drukkerij ging ik verder als Grafisch vormgever en de kaarten bleven komen want er moesten trouw- en geboortekaartjes gemaakt worden.

Kaartjes maken voor anderen is leuk maar het is nog leuker wanneer je alle vrijheid hebt en zo creatief kan zijn als je zelf wilt. Eind 2012 had ik een opdracht om een geboortekaartje te ontwerpen. Het idee twee olifantjes, zus en broer op een vrolijke manier. Het resultaat; een drieluik kaartje met twee vrolijke olifantjes.

olifantenkaartjes

Begin deze maand was ons jubileum en heb ik een typografischkaartje gemaakt. Hetzelfde idee heb ik gebruikt voor een kaartje voor mijn opa.

cards-donderdesign

Op het moment heb ik weer een opdracht voor een kaartje met olifantjes maar dan een stuk strakker dan hierboven en deze gaat gedrukt worden op oud-Hollands papier.

Ondertussen ben ik nog meer kaart ideeën aan het uitwerken want naast mijn ansichtkaarten wil ik nog een aantal fotokaarten maken. Combinaties van foto’s en teksten en kleur. Mijn eigen ideeën, precies maken wat ik leuk en mooi vindt natuurlijk met de hoop dat de ontvanger de kaart waardeert en mooi vindt.