Love what you do

Love what you do

Creatief bezig zijn is voor mij mijn Love what you do. De quote van Steve Jobs vind ik erg mooi en ik wou daar eens wat mee doen. Iets met hout en de tekst maar hoe krijg ik dat er mooi op.

Met een plankje, schuurpapier en verf ging ik aan de slag. Ik schuurde het plankje. Verfde het plankje wit en schuurde hem nogmaals. Een heel glad plankje vond ik maar niks dus een beetje opschuren om het er niet te perfect uit te laten zien.

De tekst printte ik uit op een A4 maar onleesbaar. Onleesbaar omdat ik het op zijn kop op ging plakken. Ik smeerde het geverfde plankje in met gesso. De gesso liet ik niet opdrogen maar ik legde mijn geprinte A4 erop en drukte deze goed aan zodat er geen hobbels en lucht onder zat. Dit liet ik een hele dag drogen zodat het echt goed gehecht was.

De volgende dag maakte ik het papier vochtige en begon te wrijven over het papier. Door het wrijven en het water laat het papier laagje voor laagje los. Bij de bedrukte delen moet je heel rustig doen om zo min mogelijk beschadigingen te krijgen. Als het werkte zou alleen de tekst blijven staan en zou ik mijn eigen quote bordje gemaakt hebben. Ik vond het wel spannend of het ging lukken.

Heel voorzichtig ging ik over het tekst gedeelte heen en bleef de tekst in het zwart staan op mijn witte houten plankje. Om beschadiging te voorkomen heb ik er een laagje vernis overheen gedaan. Dit is een transparante lak die beschadigingen voorkomt.

Het resultaat

Het is erg leuk om op deze manier bordjes te maken en wie weet ga ik er nog wel meer maken.