Woesthoff

Lucy Woesthoff – Woman

Dit keer geen boek uit mijn eigen boekenkast. Een boek uit de kast bij mijn zus namelijk Woman van Lucy Woesthoff. Een maand geleden kreeg ik hem van haar te leen en dit weekend maakte ik er tijd voor om het boek te lezen. Van de week al een paar bladzijdes maar de rest van het boek heb ik op een zaterdag gelezen. Elke keer een stukje en aan het einde van de dag was het boek uit.

Woesthoff

Lucy Woesthoff ken ik als de vrouw van Dinand Woesthoff. Van hem heb ik een flink aantal cd’s in mijn kast staan toen hij nog muziek maakte met Kane. Die stem maar ook de teksten die ze schreven dat vond ik echt heerlijk. Goede herinneringen. Rianne gaf aan dat ik dit zeker ook een mooi boek zou vinden om te bekijken en te lezen. Ik moet haar hier gelijk in geven het is een mooi boek. De vormgeving is heel mooi gedaan met de zwart/wit foto’s, de teksten, de lettertypes het is een mooi geheel. Heel rustig en krachtig.

Dit boek is mijn liefdesbrief aan vrouwen.

Een ode an sisterhood. Een viering van alles wat we zijn en wat we voor elkaar (kunnen ) betekenen. Het is geen boek met antwoorden, maar met verhalen en suggesties, geschreven in de hoop om jou naar het mooiste in jezelf te leiden.

Ik vertel je over mijn reis tot nu toe, over mijn lessen en inzichten. Maar in essentie gaat het niet echt over mij maar over ons. Omdat we magisch zijn, omdat het tijd is, omdat we allemaal verbonden zijn en omdat we samen sterk staan aan de vooravond van iets prachtigs.

Ik hoop dat dit boek vragen bij je oproept. En ik hoop dat het je aanmoedigt en begeleidt op je pad. Bovenal hoop ik dat het je inspireert om schoonheid licht en liefde te vinden in alles wat je doet waar je ook bent.

Until we meet,

Lucy

Wat vond ik van Woman geschreven door Lucy Woesthoff

Het is een persoonlijk boek, het verhaal van Lucy Woesthoff van meisje naar vrouw, naar moeder, de weg naar wie ze is. Het is geschreven op een vertellende manier. Net of ik naar een podcast luister of iemand die ik ken die haar verhaal verteld. Het zit vol liefde voor alle vrouwen in haar leven. Mooi om te lezen hoe belangrijk sommige mensen een rol spelen en zelfs mensen die niet meer hier zijn.

Door mezelf te dwingen om enge dingen te doen, leer ik veel over mezelf. Ik weet nu dat ik dingen kan waarvan ik dacht ze niet te kunnen. Ik weet nu dat ik dingen kan waarvan ik dacht dat ik ze niet wilde doen. Ik weet nu dat angst een natuurlijke emotie ie en ik schaam me e niet meer voor. Tegelijkertijd heb ik geleerd dat als iets stressvol blijft en het ook op den duur niets positiefs word, het niet voor mij is en dan mag ik er zonder er nog verder bij stil te staan mee stoppen.

Ik las herkenbare teksten, nieuwe inzichten en las stukken waar ik nog niks en misschien ook nooit mee te maken ga hebben maar alles las wel heel prettig. De hoofdstukken zijn kort wat soms echt wel langer had gemogen maar ik snap het wel zo blijft elk onderwerp voor iedereen interessant. Aan het einde gaf Lucy Woesthoff zelf aan dat ze het wel miste dat er geen verhalen van anderen waren in het boek en dat snap ik wel dan het nog een stapje hoger geweest.

Klein detail waar je snel overheenkijkt

Een mooi detail op de zwarte pagina’s is dat links elke keer een kompas staat. Een kompas om je richting te vinden in het leven, in het verhaal. Daarnaast vind ik de pagina’s met A few things I wished I’d known when I was younger erg mooi. Stappen om te onthouden staan er zeker tussen.

Voor jezelf of als cadeau aan een andere vrouw is Woman erg geschikt. Voor €21,99 bij bol.com. (dit zijn affiliaitelinks – dat betekent dat als je een boek via deze link besteld, ik een percentage van de opbrengst krijg.)