sneeuwengel

Lulu Taylor – De sneeuwengel

Lulu Taylor heeft romans geschreven maar is over gegaan op boeken met een psychologische spanning. Vorig jaar las ik De winterkinderen en maakte ik kennis met haar schrijfstijl. De psychologische spanning was daar toen zeker te merken. Wat zal ze met De sneeuwengel doen?

De sneeuwengel gaat over drie vrouwen, twee generaties en een geheime liefde. Je leest in twee tijden, de jaren zestig en nu. Elk hoofdstuk switch je van tijd en persoon. In de jaren zestig lees je over Cressida Felbridge en in de tijd van nu lees je over Emily Conway. Cressida Felbridge is een graag geziene verschijning in de Londense high society in de jaren zestig. Ze is verloofd met een rijke man en haar invloedrijke vader wil haar voor haar huwelijk een portret geven. Op het moment dat Cressie de schilder Ralph Few ontmoet weet ze dat haar leven volledig zal veranderen. Zij en Ralph worden halsoverkop verliefd, maar Ralph is nog steeds getrouwd. En zijn manipulatieve vrouw is niet van plan hem zomaar te laten gaan.

Decennia later staat Emily Conway op het punt alles te verliezen wat ze liefheeft. Will, haar man en vader van haar kinderen, is door een onbetrouwbare zakenpartner volkomen bankroet, ze zijn alles kwijt. In zijn wanhoop rijdt hij met Emily in de auto van een klif. Pas als Emily volledig is hersteld wordt ze op de hoogte gebracht van een mysterieuze erfenis: een haar onbekende vrouw heeft haar een huis op een groot landgoed nagelaten. Is dit huis Emily’s kans op een nieuwe start, of zijn de geheimen van het landgoed te groot om het hoofd te kunnen bieden?

Het nadeel in twee tijden lezen dat je te maken krijgt met het leren kennen van meerdere personen. Hier moest ik wel even inkomen vooral Cressida, Emily was wat makkelijker om in haar verhaal te komen. Vanaf het begin vroeg ik me gelijk af wat hebben de beide dames gemeen, wat brengt ze samen. Ik zocht naar de boodschap in het verhaal maar dat duurde wel even voor de link kwam waarom we over Cressida lazen. Doordat ik even moest wennen aan Cressida kwam ik niet gelijk lekker in het verhaal maar na 100 bladzijdes zat ik er echt lekker in en heb ik het in een vlot tempo uitgelezen en genoten van beide tijden.  Geen spijt gehad dat ik doorgezet heb want uit ervaring wist ik dat Lula Taylor een goed verhaal neer kan zetten. De sneeuwengel vond ik beter dan De winterkinderen en heb ik tot zeker een stuk voor het einde de ontknoping niet verwacht hoe alles is gegaan. Een heerlijke spanningsboog in het boek.

Waarom het boek de sneeuwengel heet kom je in het verhaal ook achter en dat is wat ik me best een tijdje heb afgevraagd. Dat zijn dingen waar ik aan denk tijdens het lezen waarom is de titel zo, de cover hoe hij eruit ziet en de ondertekst hoe hij is. De titel past echt goed bij het boek omdat het onderdeel uit maakt van het mysterie, de cover passend en erg mooi.

Ideaal boek om in winterse sferen te lezen is De sneeuwengel. Je kan dit boek voor € 15,00  bij bol.com  kopen (dit zijn affiliaitelinks – dat betekent dat als je een boek via deze link besteld, ik een percentage van de opbrengst krijg.)

Recensie exemplaar met dank aan Uitgeverij Boekerij