winterkinderen

Lulu Taylor – De winterkinderen

De winterkinderen heeft een kaft die je echt in de winterstemming doet komen. Een sneeuwlandschap, op de achtergrond een groot gebouw en op de voorgrond twee kleine kindjes. De tekst op de achterkant maakt me nieuwsgierig. Nieuwsgierig naar Renniston Hall en de verhalen erbij. De relatie tussen  de hoofdpersonen ben ik ook benieuwd naar.

Waar gaat De winterkinderen over?

Met de geboorte van de tweeling Bea en Stan is de kinderwens van Olivia en Dan Felbeck na jaren eindelijk uitgekomen. Na een periode in het buitenland te hebben gewoond biedt Dan zijn oudste vriendin Francesca hun huisvesting aan. Haar schatrijke echtgenoot heeft net Renniston Hall gekocht, een gigantisch, eeuwenoud landhuis dat ooit een chique kostschool was. Dan en Olivia mogen gratis in een opgeknapte vleugel wonen tijdens de renovatie. Dan en Olivia zijn blij met het aanbod, tot Francesca zelf ook in Renniston Hall arriveert – en ze is niet van plan om weg te gaan. Wat is er tijdens hun studententijd precies voorgevallen tussen Dan en Francesca? En wat is haar relatie tot de kinderen? Olivia begint zich af te vragen hoe goed ze Dan eigenlijk kent, en of hun perfecte leven niet gebaseerd is op een grote leugen. En ook Renniston Hall heeft geheimen, en begint die langzaam prijs te geven…

Wat vond ik van De winterkinderen?

Wat is dit weer een heerlijk boek dat uitgeverij Boekerij heeft uitgegeven. Eerder las ik al Een bijzonder jaar en Het huis op de heuvel waar ik ook zo weg van was en door deze uitgeverij uitgegeven. De winterkinderen is een prachtig verhaal met twee verhaallijnen, verleden en heden. In het verleden maken we kennis met Julia en Alice die wonen op de meisjesschool Renniston Hall in 1959. Alice is de rebel van de twee en sleept Julia met zich mee in haar avontuur. Nachtelijke bezoekjes aan de bouwvakkers leidt tot een groot geheim en een groot verlies.

In het heden maken we kennis met Dan en Oliva Felbeck en hun twee kinderen en Francesca  oud studiegenoot van Dan en eigenaresse van het eeuwenoude landhuis Renniston Hall. De hoofdlijn ligt op het heden maar het verleden is ook belangrijk voor ontwikkelingen in het heden. De relatie tussen Dan en Francesca zorgt dat je blijft lezen. Wat is er gebeurt en waarom is Francesca zo erg gefocust op Dan, bijna geobsedeerd. De verhaallijnen van heden en verleden komen niet helemaal samen, er bestaat wel een verband maar echt samenkomen doen ze niet. Dit is totaal niet erg maar het verleden is wel leuk om erdoorheen te lezen.

Van dit boek heb ik enorm genoten. Wel heb ik een klein beetje moeite met het woordje Thriller op de voorkant. Een echte thriller is het niet meer een Feel good met een duister randje.

Een fijn verhaal dat je leest onder een lekker dekentje bij de kerstboom dat is De winterkinderen zeker. Je kan dit boek voor € 15,00  bij bol.com  kopen (dit zijn affiliaitelinks – dat betekent dat als je een boek via deze link besteld, ik een percentage van de opbrengst krijg.)

Recensie exemplaar met dank aan Uitgeverij Boekerij

Bewaren