arlidge

M.J. Arlidge – Helen Grace

M.J. Arlidge schrijft al vijftien jaar voor verschillende Britse crimeseries. Iene Miene Mutte was zijn debuut als thrillerauteur. Vanaf het eerste boek wilde Rianne gelijk al de volgende en de volgende lezen. Vandaag deelt ze waar de eerste vier boeken over gaan en wat ze van de serie vind.

Helen Grace 1 – Iene Miene Mutte
De een leeft. De ander sterft. Kies maar…

Inspecteur Helen Grace en haar team krijgen te maken met een psychotische moordenaar. Deze ontvoerd mensen per 2, houdt ze gevangen en hongert ze uit. Dan krijgen ze een keuze per telefoon er ligt een pistool met een kogel. Wie blijft er leven er is maar één keuze mogelijk, maar degene die blijft leven heeft ook geen leven meer met zo’n keuze. Wat hebben deze zaken met elkaar te maken en is er een verband. Een race tegen de klok voor het team en dan hebben ze intern ook nog problemen omdat er een paar agenten van corruptie worden verdacht .

Helen Grace 2 – Piep zei de muis
Vader was niet thuis…

Een nieuwe zaak voor Helen Grace. In een leegstaand huis is een lijk gevonden. Heel gruwelijk is hier t hart van verwijderd, wie is het slachtoffer en waarom is dit gedaan. Al snel wordt dit duidelijk als er bij het gezin een pakketje wordt afgeleverd en hierin het hart zit. Helaas blijft dit niet bij het enige slachtoffer en de dader wordt steeds gewelddadiger. Het motief wordt al snel duidelijk maar het wie en waarom blijft lang een raadsel voor het team.

Helen Grace 3 – Pluk een roos
Wat als je ergste nachtmerrie je thuis wordt?

Ruby wordt wakker in een koude donkere kelder, hoe is ze hier gekomen en hoe komt ze er uit, een begin van een nachtmerrie voor haar. Ondertussen wordt er door een gezin op het strand een lijk gevonden. Deze blijkt van een jonge vrouw, maar ze is niet als vermist opgegeven door haar familie en het blijkt dat ze nog steeds “contact” had met haar familie via sms. Dan wordt Ruby als vermist opgegeven en gaat het team een verband zien. Kunnen ze Ruby redden .

Helen Grace 4 – Klikspaan
Wie zal de volgende zijn?

Op één nacht drie verschillende branden in de stad met slachtoffers. Maar dit blijft niet alleen bij die nacht er volgen er meer. Heeft Helen Grace en haar team te maken met een pyromaan. Wie is het, wat is zijn reden, wat is de link tussen de verschillende branden, werkt hij alleen .

Wat vind ik van de boeken van M.J. Arlidge

De boeken van M.J. Arlidge zijn goed in elkaar gezet. Ik heb de neiging om ze achter elkaar uit te lezen. Ik kan ze wanneer ik aan het lezen ben bijna niet weg leggen. De verhalen worden verteld uit verschillende personen zo lees je vanuit de politie, het slachtoffer en de dader. De rode draad door de boeken heen is inspecteur Helen Grace, de hoofdrolspeelster in alle boeken. De boeken vertellen een verhaal wat geloofwaardige is, mooi maar ook gruwelijk. Terwijl ik aan het lezen ben blijven de boeken me heel de tijd boeien en dat maakt ze zo fijn om te lezen.

De serie start je al met Iene Miene Mutte voor € 7,50 ik zeg klik op de titel en bestel boek één en je zal vanzelf de rest ook gaan bestellen. (De links bij de titel zijn affiliaitelinks – dat betekent dat als je een boek via deze link besteld, ik een percentage van de opbrengst krijg.)