maneschijn

M.J. Arlidge – In de maneschijn

Deel acht in de Helen Grace serie is In de maneschijn. Een prachtige cover en een boek waar menig lezer van de serie naar uitkijkt. Rianne ook maar krijgt ze wat ze verwacht? 

Er waart iets dodelijks rond in het bos. Eerst moesten de wilde paarden eraan geloven. Nu zijn het onschuldige mannen en vrouwen die worden vermoord door een gedaante zonder gezicht. Verdwaald in het donker proberen ze te vluchten, zich te verstoppen. Wanhopig roepen ze om hulp. Maar er is niemand die ze kan horen…

Helen Grace ziet zich geconfronteerd met een nieuwe nachtmerrie. De slachtoffers hangen met pijlen doorboord aan de statige oude eiken in het bos. Waarom worden hulpeloze -vakantiegangers opgejaagd tijdens het campingseizoen? Wat hebben de moorden te betekenen? Is dit soms het werk van een psychopaat? Of is het een teken van een occulte samenzwering en worden de slachtoffers geofferd aan het bos zelf? Helen moet zich in het duister wagen om de waarheid achter deze wel heel macabere zaak te achterhalen.

Voordat het achtste deel van M.J. Arlidge uitkwam keek ik er erg naar uit. Ik kreeg hem iets later dan dat hij uitkwam dus had al wat recensies voorbij zien komen. Mijn verwachtingen werden hierdoor steeds hoger. Eenmaal begonnen was het eerst erg spannend en bleef ik lezen in In de maneschijn. Alleen nam dit best snel af. Dit kwam doordat ik vind dat er iets te langdradig op momenten ingegaan werd.

Halverwege nam de spanning zeker weer toe en met zijn schrijfstijl; de korte hoofdstukken en de vertelpersonen is dit erg fijn. Het was zeker weer een echte Arlidge maar waar ik andere delen binnen 2 dagen of een week uit las had ik dat met deze jammer genoeg niet. Wel kijk ik weer uit naar de volgende Arlidge in deze serie want je wilt als lezer weten hoe t verder gaat met Helen Grace en Charlie. Je hebt een beetje het gevoel ze te kennen na 8 boeken.

Helaas is deel acht niet helemaal wat Rianne verwacht had. Toch kijkt ze weer uit naar het volgende deel. Het boek is voor €19,99 te koop bij bol.com. (dit zijn affiliaitelinks – dat betekent dat als je een boek via deze link besteld, ik een percentage van de opbrengst krijg.)

Recensie exemplaar met dank aan Uitgeverij Boekerij