kleutertje

M.J. Arlidge – Klein klein kleutertje

M.J Arlidge verrast me elke keer weer. De delen vijf en zes volgen elkaar op maar deel zeven Klein klein kleutertje zou je best zo kunnen lezen zonder alle andere delen gelezen te hebben. Natuurlijk is het leuker om ze allemaal gelezen te hebben en in je kast te hebben staan.

Vroeg in de ochtend wordt het lichaam van een vrouw gevonden. Ze ligt half op de autoweg en het lijkt een tragisch ongeluk. Als Helen Grace op de plaats des onheils arriveert is het voor haar meteen duidelijk dat het om een koelbloedige moord gaat. Maar waarom deze vrouw – een liefhebbende echtgenote en zorgzame moeder – het slachtoffer is, is een raadsel.

Niet veel later wordt er in het winkelcentrum een apotheker gedood, terwijl hij nog klanten in zijn zaak had. Waarom worden er getuigen levend achtergelaten door de moordenaar? Helen moet al haar kennis van het misdadige brein in de strijd gooien, wil ze achter de identiteit van de dader komen voordat er nog een slachtoffer valt. En als ze zelf het volgende doelwit lijkt, wordt de zaak alleen maar persoonlijker…

Door de korte hoofdstukken, dat Arlidge zijn schrijfstijl is, is het fijn lezen en hierdoor zit je snel in t verhaal. Dat is zeker weer met Klein klein kleutertje, wanneer het een race tegen de klok wordt voor Helen Grace en haar team als blijkt dat na het eerste slachtoffer negen uur later alweer iets staat te gebeuren voel je als lezer de druk die erachter zit. Hoe langer het duurt dat deze misdadigers vrij blijven rondlopen hoe meer slachtoffers er vallen. Je voelt als lezer dat er echt druk achter zit en zo erg dat je t boek niet kunt of wilt wegleggen. Ik kijk weer uit naar de volgende Helen Grace van M.J. Arlidge

Deel zeven alweer van de Helen Grace serie en Rianne kan er geen genoeg van krijgen. Logisch dat ze aanraad om dit boek te gaan lezen. Het boek is voor €19,99 te koop bij bol.com. (dit zijn affiliaitelinks – dat betekent dat als je een boek via deze link besteld, ik een percentage van de opbrengst krijg.)

Recensie exemplaar met dank aan Uitgeverij Boekerij