schuitje

M.J. Arlidge – Schuitje varen

M.J. Arlidge is bekend van de Helen Grace serie. Een serie die Rianne leest en ze enorm aan raad om te lezen bij mij maar er zijn zo veel boeken te lezen. Nu kwam het mooi uit dat ik nog niet een boek gelezen heb want Schuitje varen is een korte thriller waarin Helen Grace nog maar net bij de politie zit en speelt zich af in de tijd net voor Iene miene mutte het eerste boek wat verscheen in de serie.

De achttienjarige Helen Grace, net nieuw bij de politie, arriveert als eerste op de plek waar een dodelijk ongeluk heeft plaatsgevonden. Haar collega’s zijn ervan overtuigd dat de dood van de jonge man een tragisch ongeluk was. Maar Helen is daar niet zo zeker van. Wie is hun mysterieuze slachtoffer? Waarom zou hij zijn leven riskeren door over een drukke weg te rennen? Waar rende hij voor weg? Een duister geheim is verborgen tussen de stille velden van Hampshire, een geheim dat Helen vastbesloten is te ontrafelen. Wat ik naast het verhaal leuk vond waren de verwijzingen naar echte programma’s, programma’s die ik vroeger ook keek. Het zijn kleine details maar dat maakt voor mij het lezen echter als ik dingen kan herkennen.

Schuitje varen kreeg/krijg je gratis bij aankoop van een Arlidge van 10 april tot 10 juli 2018. Mijn kennis making met Helen Grace en ik ben enthousiast na 126 pagina’s lezen. Het las echt als een trein en er zat een fijne spanning in direct vanaf het begin. Voor een dun boekje zat het echt goed in elkaar, je leert Helen Grace gelijk al een beetje kennen. Een gedreven vrouw die gesloten is naar haar collega’s en tegen de regels in gaat.

Ik ben nu heel benieuwd geworden naar de andere boeken en zal ze dan ook zeker gaan lezen. Fijn om te weten dat er zeven delen zijn om te gaan lezen.

 

Recensie exemplaar met dank aan Uitgeverij Boekerij

Bewaren